16:55 14.09.2018

Рішення Верховного суду Лондона дасть змогу по суті розглядати російську агресію проти України - Клімкін

2 хв читати
Рішення Верховного суду Лондона дасть змогу по суті розглядати російську агресію проти України - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що рішення Апеляційного суду Лондона в спорі України та Росії про єврооблігації на $3 млрд дає змогу розглядати по суті російську агресію проти України.

"Усі говорять про нашу перемогу в Апеляційному суді Лондона. І правильно кажуть! Але головне, що тепер лондонський суд зможе по суті розглядати російський тиск і російську агресію проти України. А в його неупередженості, думаю, ніхто не сумнівається", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у п'ятницю.

У свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю зазначив: "Справу про "борг Януковича" перед Російською Федерацією повернули до суду першої інстанції. Вимогу Кремля віддати $3 млрд, виданих Києву наприкінці 2013 року, не задоволено. Зате відновлено наше право називати речі своїми іменами".

Раніше цього дня Міністерство фінансів України повідомило, що Апеляційний суд Лондона в своєму рішенні щодо спору України та Росії про єврооблігації на $3 млрд зазначив, що уряд Великої Британії "вважає дії Росії щодо окупації Криму та надання допомоги бойовикам на сході України в протистоянні українській владі прямим порушенням зобов'язань Росії з міжнародного права, зокрема зобов'язань за імперативними нормами, відображеними в статті 2 (4) Статуту ООН ".

"Апеляційний суд зазначив, що обрана Росією тактика суперечить "принципам правосуддя" та є "несправедливою", - зазначає українське фінансове відомство в прес-релізі.

Мінфін зазначає, що одним з мотивів відхилення судом позиції судді Блера в суді першої інстанції, який прийняв російську сторону, стало те, що він не прислухався до захисту України з примусу: "жодна країна не має права використовувати на свою користь власні порушення" міжнародного права.

14 вересня Апеляційний суд Англії відправив на новий розгляд рішення за позовом про стягнення з України на користь Росії заборгованості за євробондами на $3 млрд,

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА