16:59 14.09.2018

Порошенко сформував делегацію України для участі в роботі 73-ї сесії ГА ООН

2 хв читати
Порошенко сформував делегацію України для участі в роботі 73-ї сесії ГА ООН

Президент України Петро Порошенко своїм розпорядженням сформував українську делегацію для участі в роботі 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН (м. Нью-Йорк, США) і затвердив її склад.

Згідно з оприлюдненим на сайті глави Української держави в п'ятницю вдень розпорядженням №147/2018 рп, головою делегації призначено главу МЗС Павла Клімкіна, а його заступником - постпред України при ООН Володимира Єльченка.

До складу української делегації також увійшли перший віце-спікер Верховної Ради, уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко (за згодою), голова комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко (за згодою), уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв (за згодою) та заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця.

Крім цього, заступниками члена делегації призначено керівника Головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації президента України, першого помічника президента Юрія Онищенка, першого заступника міністра інформполітики Еміне Джепарову, посла з особливих доручень МЗС Олега Герасименка та професора Національного університету "Києво-Могилянська академія" Володимира Василенка (за згодою).

Цим самим розпорядженням П.Порошенко дозволив П.Клімкіну залучати для забезпечення роботи делегації радників, експертів і технічних працівників.

Другим пунктом розпорядження глава держави затвердив директиви делегації на 73-й сесії ГА ООН (додаються, таємно).

"3. Міністерству закордонних справ України забезпечити фінансування витрат, пов'язаних з участю делегації України в роботі 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН", - йдеться в розпорядженні.

Як повідомлялося, раніше постійний представник України при ООН Володимир Єльченко повідомив, що П.Порошенко виступить на засіданні Генеральної асамблеї ООН 26 вересня. "Готується і планується візит президента на Генеральну асамблею ООН. Вона на сьогодні має умовні тимчасові рамки з 24 до 27 вересня. Це все ще буде підтверджуватися. 26-го у нього буде виступ на Генасамблеї, відразу після обідньої перерви", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА