20:39 15.09.2018

Трамп розглядає можливість заміни Меттіса на посаді глави Пентагону після виборів до Конгресу

2 хв читати
Трамп розглядає можливість заміни Меттіса на посаді глави Пентагону після виборів до Конгресу

Президент США Дональд Трамп розглядає можливість замінити главу Пентагону Джеймса Меттіса після проміжних виборів до Конгресу США в листопаді через їх розбіжності, пише в суботу "Нью-Йорк таймс".

"Інтерв'ю з більш ніж десятком співробітників Білого дому, представниками конгресу, колишніми і нинішніми співробітниками Пентагону за останні шість тижнів склали портрет президента, який образився на свого міністра оборони, роздратованого порівнянням з Меттісом не на свою користь, і надзвичайно стурбованого тим, що в глибині душі Меттіс демократ", - пише газета.

За її інформацією, погляди Д. Трампа і Дж.Меттіса розходяться з багатьох питань: від позиції з НАТО і військових навчань з Південною Кореєю до питання із забороною трансгендерам США служити в армії.

"Трамп хотів би, щоб Меттіс поводився як держсекретар Майк Помпео, політичний прихильник президента", - пише газета.

"Нью-Йорк таймс" нагадує, як 21 червня під час зустрічі, яка транслювалася на ТБ, присвяченій ситуації з поділом сімей мігрантів, зліва від Д. Трампа з кам'яним обличчям сидів Дж.Меттіс, а з правого боку - М.Помпео, що сміявся над кожним жартом президента.

Ситуація ускладнилася після публікації витягів книги Боба Вудворда, з яких випливало, що Дж.Меттіс нібито вважає, що інтелект Д. Трампа не перевищує рівень шестикласника. Дж.Меттіс спростував цю інформацію, проте, за даними джерел, Д. Трампа давно дратує, що про главу Пентагону кажуть, що той поводиться як доросла людина в порівнянні з президентом США.

У той же час, джерела, близькі до Дж.Меттіса, стверджують, що відставний генерал корпусу морської піхоти навряд чи відмовиться від своїх поглядів заради того, щоб зберегти місце в Пентагоні. Газета пише, що той неодноразово відмовлявся від інтерв'ю ЗМІ, не бажаючи відповідати на питання, за якими його позиція розходиться з президентом.

"Міністр оборони Меттіс живе згідно з принципами, закладеними в його ДНК. Він не здатний брехати на генетичному рівні, він генетично не здатний до зради", - говорить його колишній представник Джефф Девіс.

Це означає, підкреслює видання, що єдиний вихід для глави Пентагону зараз - зберігати мовчання, оскільки він не хоче висловлювати невдоволення президентом публічно, але і не бажає його вихваляти.

Представник сенатського комітету з питань збройних справ Джек Рід заявив, що зміщення Дж.Меттіса з поста глави Пентагону, перш за все, створить невизначеність там, де зараз стабільність.

"Міністр оборони Меттіс, можливо, один з найбільш висококваліфікованих людей для цієї роботи", - вважає він.

Раніше газета "Вашингтон пост" писала, що Дж.Меттіс може покинути свій пост у найближчі місяці, і в Білому домі вже почали пошук його заміни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА