13:49 17.09.2018

Договірно-правову базу між Україною та РФ буде перероблено, зокрема припинить дію договір щодо Азова - Клімкін

2 хв читати
Договірно-правову базу між Україною та РФ буде перероблено, зокрема припинить дію договір щодо Азова - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що припинить дію договір між Україною та Російською Федерацією про співпрацю у використанні Азовського моря та Керченської протоки від 2003 року.

"Є чітка стратегія, ми її підготували... Уся договірно-правова база з Росією буде поступово перероблена - це 100%... Договір стосовно Азова, звісно, він не працюватиме в майбутньому. Коли ми це зробимо? Це питання чіткої стратеги", - сказав міністр журналістам у Києві в понеділок.

П.Клімкін зазначив, що Україна має план щодо переробки договорів із РФ, який буде представлено за кожним договором або блоком договорів поступово.

"Є блоки договорів, наприклад, стосовно базування колишнього Чорноморського флоту. Мене багато парламентарів запитують, що буде з ними після зміни Конституції. Я це говоритиму, коли це обговорюватиметься, щоб Росія це не використала, щоб погіршити наші позиції", - розповів глава МЗС.

Раніше цього дня президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 вересня 2018 року про припинення договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією.

Цим рішенням РНБО підтримано пропозиції Міністерства закордонних справ України щодо припинення Україною дії договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією, підписаного 31 травня 1997 року.

МЗС України, зокрема, має заявити Російській Федерації про бажання України припинити дію договору про дружбу з РФ відповідно до статті 40 цього договору і внести в установленому порядку на розгляд президенту України проект закону України про припинення дії договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ.

Очікується, що до 30 вересня Російську Федерацію буде поінформовано нотою МЗС України, а президент України внесе до Верховної Ради відповідний законопроект згідно зі статтею 24 закону України "Про міжнародні договори України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА