15:23 17.09.2018

Усунення з посади мера Полтави - це кампанія АП щодо усунення неугодних, вважає Кива

2 хв читати
Усунення з посади мера Полтави - це кампанія АП щодо усунення неугодних, вважає Кива

Спроба відсторонення від посади мера Полтави Олександра Мамая і захоплення влади в місті - це початок кампанії Адміністрації президента із фальсифікації майбутніх парламентських і президентських виборів, заявляє лідер Соціалістичної партії України Ілля Кива.

"Влада готує масштабні фальсифікації парламентських і президентських виборів. Ситуація в Полтаві - це добре підготовлена, продумана кампанія Адміністрації президента щодо зміщення неугодних мерів, які не пішли на співпрацю, які не готові ставити підписи і формувати позицію, яка дозволить Порошенку пройти на другий термін" , - сказав І.Кива на прес-конференції в м.Полтава 17 вересня.

Як повідомляється на сайті СПУ, лідер партії вважає, що керівництво країни вдаватиметься до таких дій і в інших містах, щоб втриматися на своїх місцях. Він зазначив, що така ситуація - це приклад того, що відбуватимется з тими, хто "не прийшов на поклон до АП".

При цьому лідер СПУ запевнив, що докладе всіх зусиль для відновлення закону і порядку в місті. "Головне - зберегти закон та порядок на вулицях міст, країни. Ми відновимо закон і забезпечимо можливість меру виконувати свою роботу", - сказав І.Кива.

Присутній на прес-конференції мер Полтави О.Мамай наголосив, що не визнає легітимними збори депутатів 14 вересня і прийняті на ньому рішення, і продовжить виконувати свої обов'язки на законних підставах, доти, доки в законному порядку йому не буде заявлено про недовіру. Правоохоронні органи, зазначив мер, зобов'язані втрутитися в ситуацію і розслідувати її.

"Поліція, Служба безпеки України, прокуратура мають зібрати інформацію, провести розслідування і порушити кримінальні провадження. Але, на жаль, сьогодні правоохоронні органи не знають, куди їм бігти", - заявив О.Мамай.

Раніше, 14 вересня, низка опозиційних депутатів Полтавської міськради провели таємне голосування і спробували усунути з посади чинного мера міста О.Мамая, а також призначити помічника народного депутата України від "Блоку Петра Порошенка" Олександра Шамоту на посаду секретаря Полтавської міськради. Однак 17 вересня, працівники міськради оголосили йому бойкот.

Згідно з чинним законодавством України, зняти з посади мера міста можливо таємним голосуванням на сесії за наявності кворуму. За даними О.Мамая, 14 вересня, як і в попередні дати проведення сесій, кворуму не було.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА