20:17 17.09.2018

У США є докази систематичного порушення РФ санкцій ООН проти КНДР

2 хв читати
У США є докази систематичного порушення РФ санкцій ООН проти КНДР

США має докази систематичного порушення Росією міжнародних санкцій проти КНДР, заявила в понеділок під час засідання Радбезу ООН постпред США при цій організації Ніккі Гейлі.

"У Сполучених Штатів є докази послідовних і широкомасштабних порушень із боку Росії (санкцій - ООН)", - сказала вона.

За словами Н.Гейлі, Росія неодноразово голосувала на підтримку міжнародних санкцій проти Північної Кореї, проте тепер вона хоче просити про їх пом'якшення, незважаючи на те, що денуклеаризація Північної Кореї ще не досягнута.

Постпред зазначила, що після зустрічі президента США Дональда Трампа та лідера КНДР Кім Чен Ина в червні в Сінгапурі розпочалася робота, спрямована на денуклеаризацію Корейського півострова, проте, наголосила вона, до цього часу необхідно зберігати чинними обмежувальні заходи.

"Росію піймали (на обході санкцій - ІФ)", - додала вона.

Раніше в ЗМІ з'являлася інформація про те, що російська сторона намагалася домогтися виключення з документа ООН згадки вантажних суден РФ, що беруть участь у порушенні обмежувальних заходів проти Північної Кореї.

Напередодні The Wall Street Journal з посиланням на матеріали ООН оприлюднила статтю, згідно з якою російські та китайські судна значно збільшили поставки палива до КНДР, незважаючи на заборону.

За даними авторів, із Росією у КНДР функціонують 39 спільних підприємств, а з Китаєм - 200. Російські та китайські банки надають підтримку Пхеньяну в отриманні незаконно зароблених за кордоном грошей. Минулого тижня газета повідомила про те, що судна КНДР протягом перших п'яти місяців 2018 року перевезли 89 партій паливних вантажів, поставлених в основному з Росії та КНР.

Крім того, спостерігачі обвинувачують КНДР у нелегальних поставках зброї до Сирії, Ємену, Лівії та інших гарячих точок по всьому світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА