08:36 18.09.2018

Держсекретар США оголосив про зниження квоти на біженців до 30 тис. осіб

2 хв читати
Держсекретар США оголосив про зниження квоти на біженців до 30 тис. осіб

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати обмежать квоту на прийом біженців до 30 тис. осіб в 2019 фінансовому році, який починається з 1 жовтня. Про це повідомляється на сайті американського Держдепартаменту.

Помпео розповів, що в наступному році США очікують обробку заявок від 310 тис. біженців. З них 280 тисяч будуть претендентами на отримання притулку, і тільки решта 30 тис. отримають статус біженця.

Держсекретар зазначив, що в США вже знаходяться 800 тис. людей, які просять притулку і очікують розгляду своїх заяв. З 2001 року біженцями визнали 4,1 млн чоловік. Він додав, що гуманітарна допомога від США склала $ 8 млрд у 2017 році, що "більше, ніж в будь-якій іншій країні".

"Запропонована цього року квота на біженців має розглядатися в контексті багатьох інших форм захисту і допомоги, пропонованих Сполученими Штатами", - сказав Помпео.

Він заявив, що США зосередять увагу на гуманітарному захисті тих, хто вже знаходиться в країні. Це буде зроблено виходячи з американських інтересів в області національної безпеки і необхідності відновити цілісність "перевантаженої" системи надання притулку.

В кінці вересня 2017 року затвердив квоту на прийом до 45 тис. мігрантів в 2018 фінансовому році. Така кількість біженців обгрунтовувалося "гуманітарними проблемами і іншими причинами, такими, що відповідають національним інтересам".

У березні 2017 року президент США Дональд Трамп підписав указ про посилення правил в'їзду в країну. Він на кілька місяців заборонив в'їжджати в США громадянам Сирії, Ірану, Судану, Лівії, Сомалі і Йемену. У зв'язку з обмеженням на в'їзд іммігрантів Американський союз захисту громадянських свобод (ACLU) пообіцяв подати до суду на адміністрацію США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА