09:03 18.09.2018

Парубій ініціював збільшення кількості членів ЦВК

2 хв читати
Парубій ініціював збільшення кількості членів ЦВК

Голова Верховної Ради Андрій Парубій зареєстрував законопроект, у якому пропонується збільшити кількість членів Центральної виборчої комісії до 17 осіб.

Згідно з інформацією на сайті українського парламенту, проект закону (№9090) про внесення змін до ст. 6 закону України "Про Центральну виборчу комісію" зареєстровано в понеділок, 17 вересня.

Згідно з текстом законодавчої ініціативи, пропонується єдина зміна - збільшити кількість членів виборчої комісії з 15 до 17 осіб.

Документ спрямований на розгляд комітету з питань правової політики та правосуддя.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко рекомендував 14 кандидатур на 13 місць у ЦВК.

5 липня поточного року народні депутати відмовилися розпочати звільнення членів ЦВК, термін повноважень яких закінчився, і призначення нових. Після цього фракція "БПП" відмовилася від голосування у ВР, доки народні депутати не повернуться до розгляду питання оновлення складу ЦВК.

9 липня голова парламенту Андрій Парубій повідомив, що збирає пропозиції від різних фракцій про те, як вийти з ситуації, що склалася. Зокрема, в парламенті запропонували ідею збільшити кількість членів ЦВК, що дасть змогу збільшити кількість вакантних посад у ній і призначити всіх 14 кандидатів, внесених президентом.

Представник президента в парламенті, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко допустила, що буде знайдено компромісну позицію, і Верховна Рада зможе змінити кількісний склад ЦВК і призначити її членів замість тих, термін повноважень яких закінчився.

Водночас фракція "Народний фронт" виступила проти ідеї збільшення кількісного складу ЦВК і заявила про необхідність узгодити механізм, як відсіяти одного з 14 претендентів, щоб заповнити 13 вакансій.

Якщо фракція "Блоку Петра Порошенка" не відмовиться від ініціативи відкликати одного з ЦВК, то оновлення складу комісії відбудеться у вересні, зазначав тоді А.Парубій.

У липні фракція "БПП" також запропонувала вилучити зі списку для голосування за претендентів у члени ЦВК одного свого кандидата.

Однак процес оновлення складу ЦВК так і не було розблоковано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА