10:35 18.09.2018

НАЗК внесло припис Кернесу на непроведення перевірки подання декларацій чиновниками Харківської міськради

2 хв читати
НАЗК внесло припис Кернесу на непроведення перевірки подання декларацій чиновниками Харківської міськради

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) на своєму засіданні ухвалило рішення про внесення припису Харківському міському голові Геннадію Кернесу у зв'язку з тим, що не було проведено перевірку обов'язкового подання декларацій 18 чиновниками Харківської міськради.

Як повідомляється на офіційному сайті НАЗК, припис про порушення вимог законодавства в частині етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону внесено за результатами планової перевірки дотримання вимог закону України "Про запобігання корупції" в Харківській міській раді, проведеної 1-30 серпня 2018 року.

"Національне агентство встановило порушення вимог ч. 2 ст. 49 закону ... в частині нездійснення перевірки посадовими особами виконавчих органів Харківської міської ради факту подання 18 суб’єктами декларування, які працюють (працювали) в Харківській міській раді, декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та відповідно неповідомлення Національного агентства про випадки неподання та несвоєчасного подання таких декларацій", - ідеться в повідомленні.

Відповідно до припису, НАЗК вимагає провести службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню посадовими особами виконавчих органів Харківської міської ради вимог частини другої статті 49 Закону України "Про запобігання корупції" та за результатами службового розслідування вжити заходів у встановленому законом порядку. Припис агентства є обов'язковим до виконання.

"За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Про виконання припису посадова особа, якій його адресовано, зобов’язана повідомити Національне агентство упродовж десяти робочих днів з дня його одержання", - зазначили в НАЗК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА