14:35 18.09.2018

Бригинець: Вноситимемо зміни до Кримінального кодексу щодо терміну відповідальності за економічні злочини, які завдали шкоди армії

2 хв читати
Бригинець: Вноситимемо зміни до Кримінального кодексу щодо терміну відповідальності за економічні злочини, які завдали шкоди армії

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з проведення розслідування відомостей за фактами розкрадання в Збройних силах України та підриву обороноздатності держави в 2004-17 рр. (ТСК) ініціюватиме зміни до Кримінального кодексу України щодо терміну відповідальності за економічні злочини, які завдали шкоди українській армії.

Як повідомляється на сайті партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", про це заявив народний депутат фракції цієї партії Олександр Бригинець, коментуючи перше засідання комісії.

За його словами, на відкритому засіданні ТСК були отримані матеріали про факти продажу української зброї за часів каденції кожного з міністрів оборони з 2004 року. "Це сотні танків, БМП, літаки. Було розпродано на понад 3 млрд грн. Усі ці події відбувалися після спроби вторгнення росіян на Тузлу. Ми дослідили, що робили міністри, прем'єр-міністри, президенти, коли розуміли, що напад з боку РФ все ж можливий", - зазначив депутат.

Він також заявив, що, наприклад, за часів керівництва Міністерством оборони Анатолієм Гриценком було продано 200 танків, 145 БМП, десятки одиниць протиповітряної оборони "Гриценко продав майна більш, ніж на мілярд гривень. Тобто, з 3 млрд грн розпроданого військового майна близько половини було продано міністром Гриценком. Але тут є спільна відповідальність прем'єрів, з якими він працював. Це - Тимошенко, Єхануров і Янукович", - заявив О.Бригинець.

Депутат також заявив, що ТСК досліджуватиме "цільове використання коштів для фінансування Міністерства оборони України, Збройних сил України протягом 2004-2017 років, зокрема, в частині виконання програм підвищення обороноздатності та безпеки держави, програм розвитку ЗСУ"; тему реалізації і незаконного продажу земельних ділянок, що належали Міноборони; тему держзакупівель і характер військових навчань.

"Сам факт продажу армії - це одне, а деякі озброєння були передані безкоштовно. Ми сподіваємося, що ТСК це досліджує. Також досліджуватимемо характер військових навчань, хочемо зрозуміти - чи проводив хто-небудь із міністрів навчання, готуючись відбивати російську агресію", - сказав депутат.

Він також зазначив, що частина цих економічних злочинів може залишитися без покарання, оскільки кримінальний злочин передбачає 10-річну відповідальність за розкрадання. "Але тут ми можемо заявити, що разом із розкраданням є державна зрада. Це не лише економічний злочин - це злочин проти держави. Тому ми вноситимемо зміни до Кримінального кодексу для того, щоб змінити термін відповідальності за економічні злочини, які завдали шкоди армії держави ", - зазначив парламентарій.

О.Бригинець додав, що ТСК 6 грудня о день Збройних сил України планує відзвітувати у Верховній Раді: "Ми розповімо, хто і як знищував армію".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА