15:21 18.09.2018

Ухвалення законопроекту про забезпечення житлом військових, які прибули з Донбасу та Криму, є відновленням справедливості - Фріз

2 хв читати
Ухвалення законопроекту про забезпечення житлом військових, які прибули з Донбасу та Криму, є відновленням справедливості - Фріз

Ухвалення Верховною Радою законопроекту №8394, який регулює питання забезпечення житлом військовослужбовців із тимчасово окупованих територій, є відновленням справедливості стосовно військових, які залишилися вірними присязі, заявляє народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка", голова постійної парламентської делегації в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз.

"Цей законопроект - це відновлення справедливості та потужний сигнал від держави тим, хто був вірний військовій присязі, вийшов з окупованих територій і продовжив службу Україні. Мета законопроекту – дати змогу тим, хто залишив на окупованих територіях житло, отримати грошову компенсацію або приміщення на підконтрольній Україні території", - зазначила І.Фріз під час обговорення законопроекту.

Парламентарій зазначила, що наразі законодавством не врегульовано питання забезпечення житлом та перебування на квартирному обліку військовослужбовців та членів їхніх сімей, які прибули з тимчасово окупованих територій і за якими зберігаються права власності або користування на квартири, які залишилися на цих територіях.

"Є потреба у визначенні відповідного порядку, який дав би змогу реалізувати цим особам своє конституційне право на забезпечення житлом", - наголосила І.Фріз.

Як повідомлялося, Верховна Рада на засіданні у вівторок підтримала законопроект №8394 про внесення змін до ст. 12 закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей" 269 голосами.

Відповідно до закону, військовослужбовцям, які прибули з тимчасово окупованих територій, особам, звільненим з військової служби після прибуття з окупованих територій, внутрішньо переміщеним особам, звільненим з військової служби в запас або відставку, та членам їхніх сімей надається право на забезпечення житловими приміщеннями без урахування норми надання житлового приміщення або грошової компенсації один раз протягом усього часу проходження військової служби.

Цим особам також надається право на забезпечення житловими приміщеннями за новим місцем служби або перебування (проживання) без урахування їхніх прав на користування наданими раніше службовими житловими приміщеннями, житловими приміщеннями для постійного проживання або права власності на житлові приміщення в разі одночасного припиненням цих прав у порядку, який визначає Кабінет Міністрів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА