17:28 18.09.2018

Новий фейк РФ про МН-17 покликаний відстрочити очікуване під час засідання ГА ООН рішення щодо створення суду за підсумками міжнародного розслідування катастрофи

2 хв читати
Новий фейк РФ про МН-17 покликаний відстрочити очікуване під час засідання ГА ООН рішення щодо створення суду за підсумками міжнародного розслідування катастрофи

Нова версія РФ про начебто "українську приналежність" ракети ЗРК "Бук", якою в 2014 році над Донбасом було збито пасажирський Boeing рейсу МН-17 "Малайзійських авіаліній", приурочена до вересневого засідання Генасамблеї ООН, де очікується ухвалення рішення про створення суду за підсумками міжнародного розслідування катастрофи, упевнений координатор групи "Інформаційний спротив" (ІС), народний депутат від "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

"Напередодні засідання ГА ООН у вересні, де зустрінуться лідери країн зі слідчою групою у справі МН-17 й мають оголосити, коли саме буде створено суд, Москва в особі Міноборони РФ вирішила запустити новий фейк... Згідно з останньою версією пропагандистів з оборонного відомства РФ, ракета, якою збили авіалайнер рейсу MH17, належала військовій частині в Україні", - написав Д.Тимчук у вівторок на сторінці "ІС".

Військовий експерт констатував, що озвучений напередодні ухвалення рішення про створення міжнародного суду фейк не перша спроба Москви вплинути на хід і висновки слідства. "Це не перша версія Росії, яка намагається зняти з себе відповідальність за злочин, заплутати і затягнути слідство", - зазначив він.

З огляду на це Д.Тимчук також нагадав, що на сьогодні західні слідчі органи вже завершили підготовку доказової бази щодо катастрофи МН-17.

"Відомо, що раніше прокуратури Нідерландів та Австралії (вже) підготували доказову базу - було встановлено, що елементи, які вразили "Боїнг", точно збігаються з начинкою бойової частини саме новітньої російської зенітної ракети 9М38М1 "Бук-М1-2". Комплекс "Бук-М1-2" був розроблений у 1997 році, поставлений на озброєння ЗС РФ у 1998-му і ніколи не постачався в Україну", - уточнив він.

73-тя Генасамблея ООН у Нью-Йорку відкривається 18 вересня. Згідно з раніше озвученими даними українського дипломатичного відомства, на 26 вересня запланований виступ на сесії президента України Петра Порошенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА