Політика

Нардепи просять Зайдіка порушити на ТКГ питання щодо неприпустимості "виборів" в ОРДЛО

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко та депутати ВР обговорили зі спецпредставником ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартіном Зайдіком неприпустимість проведення так званих виборів в ОРДЛО в листопаді поточного року.

"Обмінялися думками щодо можливості пролонгації закону про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО. Депутати всіх фракцій, окрім ОБ (фракції "Опозиційний блок" - ІФ), наголосили на невиконанні РФ жодного пункту Мінських угод. Ми не просунулися ні на крок у мирному врегулюванні на Донбасі за цей рік, через деструктивну позицію РФ та її маріонеткового режиму", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Вона зазначила, що українські парламентарі, які також були на зустрічі з М.Зайдіком, що відбувалася в рамках неформальної мінської платформи, "висловили глибоке занепокоєння заявами про спроби провести в листопаді так звані фейкові "вибори" в ОРДЛО, які не відповідають духу і букві Мінських угод... і можуть призвести до серйозної дестабілізації" на Донбасі, погіршення безпекової ситуації та зриву мирного політичного процесу.

"Депутати ВР закликали представника ОБСЄ порушити в Мінську питання неприпустимості "виборів", які суперечать духу Мінських угод, і також звернутися до представників РФ із закликом публічно засудити ці вибори і відмовитися від сценарію їх проведення", - повідомила І.Геращенко.

Вона також зазначила, що під час зустрічі присутні обмінялися думками про безпекову і гуманітарну ситуацію на Донбасі, проблему розмінування.

"Депутати подякували ОБСЄ і послу Зайдіку за зусилля в пошуку шляхів мирного врегулювання, підкреслили, що Україна залишається відданою політико-дипломатичному врегулюванню конфлікту, спричиненого російською агресією", - повідомила вона.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ