19:09 19.09.2018

Британський прем'єр хоче від ЄС поступок на переговорах щодо Brexit

2 хв читати
Британський прем'єр хоче від ЄС поступок на переговорах щодо Brexit

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей перед початком неформального саміту Європейського союзу в Зальцбурзі закликала європейців піти на поступки на переговорах про вихід її країни з ЄС (Brexit).

"Для отримання хорошого результату Євросоюз, після того, як Велика Британія удосконалила свою позицію, має зробити те ж саме", - написала вона в статті для газети Die Welt, опублікованій в середу.

Т.Мей виступила на захист своєї пропозиції стосовно того, щоб майбутня зона вільної торгівлі між ЄС і Великою Британією поширювалася лише на товари, але не на послуги. "Заперечення Євросоюзу з цього приводу не відповідають реальності інших переговорів про торгівлю", - вважає вона.

Британський прем'єр спробувала спростувати аргумент Євросоюзу про те, що її країна, наполягаючи на незалежному секторі послуг, намагається підірвати конкуренцію. Згідно з нинішніми планами, британські компанії при наданні послуг на території ЄС мають дотримуватися тих самих приписів, що і європейські, повідомляє Deutsche Welle.

Т.Мей підтвердила негативне ставлення до встановлення митного кордону між Північною Ірландією і іншою частиною Британії. "Жодна держава не може вимагати встановлення митного кордону між частинами Сполученого Королівства - з цим не погодилася б ніяка інша країна в аналогічній ситуації", - сказала вона.

Глави держав і урядів країн Євросоюзу зберуться в середу ввечері в Зальцбурзі на неформальну зустріч, яку приймає Австрія як голова Ради ЄС. У листі-запрошенні європейським лідерам на цей саміт голова Європейської ради Дональд Туск виділив три головні теми для обговорення 19 і 20 вересня: міграція, внутрішня безпека та вихід Великої Британії з ЄС.

Т.Мей викладе свої аргументи на переговорах з Brexit ввечері в середу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА