19:16 19.09.2018

Інформація про видачу угорських паспортів громадянам України в Береговому вимагає жорсткої реакції МЗС та СБУ

2 хв читати
Інформація про видачу угорських паспортів громадянам України в Береговому вимагає жорсткої реакції МЗС та СБУ

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє про наміри провести в парламенті дебати про посилення відповідальності про приховане подвійне громадянство у зв'язку з інформацією про нібито видачу угорських паспортів громадянам України у консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області.

"Інформація про видачу угорських паспортів громадянам України в Береговому вимагає жорсткої реакції МЗС України та СБУ. І мені здається, що прийшов час провести в ВР дебати про посилення відповідальності за приховане подвійне громадянство (йдеться передусім про можливе подвійне громадянство чиновників, держслужбовців, депутатів усіх рівнів, це є реальною загрозою національній безпеці держави)", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу ввечері.

Вона також повідомила, що під час 8-го засідання Парламентського комітету асоціації з депутатами Європарламенту, серед яких були й угорські політики, a також зустрічі з представниками нацменшин у Львові зазначила, що українська сторона розцінює певні заяви деяких угорських високопосадовців "як неприпустимі, як приховані територіальні претензії до України".

Раніше в українських ЗМІ з'явилася інформація про видачу паспортів Угорщини громадянам України на території консульства Угорщини в Береговому Закарпатської області, а також відповідне відео зі складенням присяги. Після складення присяги, в якій громадяни називають Угорщину своєю батьківщиною і зобов'язуються служити їй, співробітники дипустанови закликають їх приховувати від державних структур України факт отримання угорського громадянства.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про наміри обговорити цю інформацію з главою угорського зовнішньополітичного відомства під час зустрічі в США на Асамблеї ООН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА