10:46 20.09.2018

Порошенко вимагає від оборонного сектора України нестандартних відповідей на кроки супротивника

2 хв читати
Порошенко вимагає від оборонного сектора України нестандартних відповідей на кроки супротивника

Президент України Петро Порошенко вимагає від керівництва Міноборони країни і Збройних сил нестандартних і асиметричних відповідей на будь-які сценарії і плани противника, якнайшвидшого завершення переходу на стандарти НАТО, а також анонсував низку заходів для зміцнення обороноздатність держави.

"Сьогодні маємо взяти планку зовсім іншої висоти: нові технології, модернізація, доозброєння і переозброєння, перехід на стандарти НАТО з урахуванням нашого унікального досвіду відсічі агресії", - сказав він в четвер вранці з трибуни Верховної Ради, звертаючись до парламенту зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

У цьому контексті П.Порошенко наголосив, що оновлення озброєнь відбувається на основі стратегії імпортозаміщення, "завдяки якій ми позбулися тотальної залежності від постачань з Росії", тоді як ще у 2013 році ця залежність для різних видів озброєнь досягала рівня від 40 до 70 відсотків.

Говорячи про плани керівництва держави щодо оновлення і модернізації озброєнь, президент зазначив, що вже з цього року планується активна розробка, підготовка виробництва і закупівля сучасного високоточного ракетного озброєння, систем артилерії, бронетанкової техніки, боєприпасів, високоточних засобів ураження.

"На порядок денний найближчого часу виходить нарощування оборони української частини акваторії та узбережжя Азовського моря", - окремо наголосив П.Порошенко.

Президент констатував, що незважаючи на досягнутий прогрес, необхідно зробити в рази і на порядки більше.

"Наші оборонні потреби перевищують наші можливості. І ми повинні знайти нестандартні виходи. Суспільство, Збройні сили очікують значних і системних рішень у сфері оборони. Вимагаю від військового керівництва нестандартних і асиметричних відповідей на будь-які сценарії та плани противника", - наголосив він.

Від Міноборони України та Генерального штабу ЗСУ П.Порошенко вимагає "прискорити досягнення оборонним сектором стандартів Північноатлантичного Альянсу так само, як і повної взаємосумісності з арміями країн-членів військово-політичного блоку".

Також президент України заявив, що грошове забезпечення військовослужбовців Збройних сил наступного року буде збільшено на 37%. "У жовтні почнемо здавати в експлуатацію нові гуртожитки для контрактників (ЗСУ - ІФ). 184 нових приміщень, в яких поселяться приблизно 23 тис. солдатів, частина цього року, частина - вже наступного", - також повідомив він.

Крім того, поінформував П.Порошенко, планується ще один соціальний проект - компактні квартири для офіцерів ЗСУ, що є частиною процесу формування нового сержантського корпусу.

"Доречно нагадати, що ці та інші проекти втілюються в життя завдяки активній підтримці держав-партнерів, радників та інструкторів від збройних сил країн-членів НАТО", - додав глава Української держави, зазначивши, що влада має зробити все, щоб створити комфортні умови для досвідчених воїнів, мотивувати професіоналів укладати довгострокові контракти і заохотити до повернення в армію тих, хто з різних причин звільнився раніше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА