11:01 20.09.2018

Порошенко на ГА ООН порушить питання введення миротворців ООН на територію окупованого Донбасу, включно з їхнім виходом на держкордон із РФ

1 хв читати
Порошенко на ГА ООН порушить питання введення миротворців ООН на територію окупованого Донбасу, включно з їхнім виходом на держкордон із РФ

Президент України Петро Порошенко наголошує на необхідності прогресу у врегулюванні конфлікту на Донбасі шляхом розгортання миротворчого контингенту під егідою ООН на всій території окупованої частини регіону і має намір порушити це питання на сесії Генасамблеї ООН.

"Має бути продемонстрований реальний прогрес у врегулюванні (конфлікту на Донбасі - ІФ), головним індикатором якого є узгодження параметрів розгортання на Донбасі миротворчої місії під егідою ООН. Обов'язково на всій території окупованих районів, обов'язково з її виходом на українсько-російський кордон", - сказав він у четвер уранці з трибуни Верховної Ради, звертаючись до парламенту із щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Глава Української держави повідомив, що має намір незабаром особисто порушити це питання на Генеральній асамблеї ООН.

За словами П.Порошенка, це дасть змогу створити умови для виконання безпекової частини Мінських домовленостей, включно з виведенням російських військ з української території.

"Якщо цього не станеться, закон про особливий порядок місцевого самоврядування так і не запрацює. Вся відповідальність за зрив мінського процесу ляже на Росію", - наголосив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА