11:12 20.09.2018

Порошенко: Нам потрібно від першої до останньої літери виконати Угоду про асоціацію з ЄС, а також шукати інші ринки

2 хв читати
Порошенко: Нам потрібно від першої до останньої літери виконати Угоду про асоціацію з ЄС, а також шукати інші ринки

Президент України Петро Порошенко зазначає, що Україні необхідно в повному обсязі виконати Угоду про асоціацію з Європейським союзом, а також шукати інші зовнішньоторговельні ринки.

"Більше ніхто не заперечує нашу європейську ідентичність. Упродовж наступного року планую перевести в практичну площину реалізацію моїх ініціатив з інтеграції України в Цифровий спільний ринок, Енергетичний Союз, а також поглиблення співробітництва у митній сфері. Але щоб рухатися далі передусім нам треба від першої до останньої літери виконати Угоду про асоціацію", - сказав він під час звернення до Верховної Ради зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

П.Порошенко вважає, що швидкість реалізації Угоди про асоціацію з ЄС поки що недостатня, тому закликає парламент і уряд "набрати більший темп". Він переконаний, що асоціація з ЄС є дієвою і правильною, оскільки частка ЄС в експорті України коливається від 42 до 43%, і це вагомий компенсатор тих втрат, які через "війни, економічної блокади і закриття ринків створила нам Росія".

При цьому президент наголосив, що цей компенсатор є вагомим, але недостатнім. Він нагадав, що під час щорічної наради розкритикував керівників посольств України в Латинській Америці, Африці та Азії. "Нам потрібно шукати дедалі більше торгових партнерів, точки опори на регіональних ринках, які демонструють високі темпи зростання і де є попит на нашу продукцію", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА