15:40 20.09.2018

Посол Канади назвав заборону Львівською облрадою російськомовного культпродукту дискримінаційною і недалекою, його підтримала посол Великої Британії

2 хв читати
Посол Канади назвав заборону Львівською облрадою російськомовного культпродукту дискримінаційною і недалекою, його підтримала посол Великої Британії

Посол Канади в Україні Роман Ващук розкритикував ухвалення Львівською обласною радою рішення про введення мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області.

"Прийнята у Львівській області заборона в сформульованому вигляді недалека, дискримінаційна і просто безглузда. І я говорю це як носій мови, української мови в діаспорі і послідовний захисник утвердження культурного продукту цією мовою, але також і різноманітності", - написав Р.Ващук у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter.

Його підтримала посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф. "Не можу не погодитися. Львівська область, ти можеш бути кращою, ніж зараз демонструєш. (І я говорю це як фанат і особа, яка вивчає і українську, і російську мови)", - написала вона у своєму мікроблозі у Twitter.

Як повідомлялося, рішення "встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Львівської області до моменту повного припинення окупації території України" на засіданні 18 вересня підтримали 57 депутатів облради із 84.

Депутати також рекомендували органам місцевого самоврядування області ухвалити аналогічні рішення щодо введенню на відповідній території мораторію на публічне використання російськомовного продукту в будь-яких формах до моменту повного припинення окупації території України.

У рішенні Львівської облради зазначено, що депутати ухвалили його "для уникнення ескалації напруженості в суспільстві та недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі; для захисту українського інформаційного простору від гібридних дій держави-агресора та подолання наслідків тривалої мовної русифікації; з огляду на численні звернення патріотичних і ветеранських громадських організацій".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА