19:20 20.09.2018

Макрон вважає неприйнятними пропозиції Лондона щодо Brexit у їх нинішньому вигляді

2 хв читати
Макрон вважає неприйнятними пропозиції Лондона щодо Brexit у їх нинішньому вигляді

Президент Франції Еммануель Макрон у четвер заявив, що пропозиції британської сторони щодо Brexit у нинішньому їх вигляді є неприйнятними, особливо в економічній сфері.

"Пропозиції, зроблені (Лондоном - ІФ) у їх нинішньому вигляді, не є прийнятними, особливо в тому, що стосується економічної сфери", - сказав французький лідер на прес-конференції за підсумками неформального саміту ЄС у Зальцбургу.

Е.Макрон додав, що ці пропозиції "не враховують цілісності єдиного ринку".

За його словами, "настав момент істини" для вирішення питань, пов'язаних із Brexit. Він закликав активно використати найближчі кілька тижнів, щоб досягти зрушень у цьому напрямі. Президент Франції зазначив, що очікує від Лондона нових пропозицій у жовтні.

Під час саміту Е.Макрон закликав країни ЄС до єдності та згуртованості на тлі процесу виходу Великої Британії з ЄС. Він також наголосив на важливості "в короткостроковій, середній і довгостроковій перспективі захищати інтереси Європейського Союзу", незважаючи на труднощі в переговорах.

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей представила пропозицію про те, щоб майбутня зона вільної торгівлі між ЄС і Великою Британією поширювалася лише на товари, але не на послуги. Вона також виступила проти встановлення митного кордону між Північною Ірландією та іншою частиною Великої Британії.

Напередодні голова Європейської Ради Дональд Туск заявив, що переговори щодо виходу Великої Британії з ЄС переходять на вирішальний етап, ЄС вважає позитивними деякі плани Лондона щодо Brexit, але бачить необхідність у переробці деяких питань.

Під час референдуму в червні 2016 року більшість жителів Великої Британії (51,9%) висловилися за вихід країни зі складу ЄС. Очікується, що Велика Британія і ЄС у жовтні 2018 року завершать переговори й узгодять домовленість про вихід Великої Британії з ЄС, проте останнім часом політики дедалі рідше висловлюють переконаність у тому, що цього терміну вдасться дотриматися. Велика Британія офіційно завершить процес виходу з Євросоюзу 29 березня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА