21:14 20.09.2018

Клімкін знову заявив, що не залишить без уваги ситуацію з видачею українським громадянам паспортів інших держав

2 хв читати
Клімкін знову заявив, що не залишить без уваги ситуацію з видачею українським громадянам паспортів інших держав

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що не залишить без уваги ситуацію з видачею українським громадянам паспортів інших держав.

"Здається, мене дехто в Україні та за кордоном недочув. Проблемою на скандальному відео з Генконсульства в Береговому є не тільки роздача громадянства, а заклик приховати це від України. Є про що говорити, і ми будемо діяти!" - написав він на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у четвер.

Як повідомлялося, раніше в українських ЗМІ з'явилася інформація про видачу паспортів Угорщини громадянам України на території консульства Угорщини в Береговому Закарпатської області, а також відповідне відео із прийняттям присяги. Після прийняття присяги, в якому громадяни називають Угорщину своєю батьківщиною і зобов'язуються служити їй, співробітники дипустанови закликають їх приховувати від державних структур України факт отримання угорського громадянства.

19 вересня П.Клімкін заявив, що має намір під час зустрічі в США на Асамблеї ООН з главою угорського зовнішньополітичного відомства обговорити появу інформації про видачу паспортів Угорщини в Береговому Закарпатської області.

"У Нью-Йорку на ГА ООН зустрічатимуся з угорським міністром. Крім усього іншого, якщо відео про видачу українцям у Береговому угорських паспортів не фейк, думаю, йому доведеться відправитися видавати угорські паспорти до Будапешта. І ніяк не українським громадянам. Там зручніше", - заявив П.Клімкін.

Міністр уточнив журналістам, що готовий показати це відео главі МЗС Угорщини. "Скажу, що консулу нічого там робити, нехай видає угорські паспорти угорським громадянам краще в Будапешті", - заявив глава зовнішньополітичного відомства.

Наступного дня, 20 вересня, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто назвав недружніми та ризикованими ідеї української сторони щодо висилки угорського консула в м. Береговому Закарпатської області у зв'язку з інформацією про видачу угорських паспортів українським громадянам, і допускає перешкоджання європейській інтеграції України в подальшому.

"Після заходів, які є дискримінаційними для закарпатських угорців, і різних спроб залякати їх, серія нападів на нас тепер перейшла на інший рівень... Такий крок поставить відносини між двома країнами в інший вимір і не залишиться без відповіді... Угорщина постійно стежить за розвитком подій, і можливо, що в майбутньому також можуть знадобитися подальші заходи щодо уповільнення інтеграції України", - заявив П.Сіярто журналістам у Будапешті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА