07:31 21.09.2018

Держдеп США вітає прогрес на шляху до денуклеаризації Північної Кореї

1 хв читати
Держдеп США вітає прогрес на шляху до денуклеаризації Північної Кореї

Прогрес на шляху до денуклеаризації Північної Кореї вітають в США, заявила представник Держдепартаменту США Гізер Нойерт.

"Усе це (те, що сталося на міжкорейському саміті - ІФ) - гарні новини, і ми розглядаємо це як прогрес і готові негайно брати участь в переговорах", - сказала Г.Нойерт.

У Пхеньяні з 18 до 20 вересня відбувся третій міжкорейський саміт. За словами президента Південної Кореї Мун Чже Іна, дві корейські держави вперше домовилися про конкретні кроки в області денуклеаризації. Північна Корея також погодилася усунути "всі джерела конфліктів" на Корейському півострові. Сторони підтвердили готовність до активніших зусиль щодо перетворення Корейського півострова на "вільну від ядерної зброї зону миру".

Демонтаж ядерного реактора в Йонбені передбачений домовленостями з денуклеаризації Корейського півострова, досягнутими на червневій зустрічі лідера КНДР Кім Чен Ина і президента США Дональда Трампа в Сінгапурі.

Також за підсумками саміту досягнуто домовленості про створення в Жовтому морі буферної зони, в якій не проводитимуться артилерійські стрільби та військово-морські навчання. В районі демаркаційної лінії, що розмежовує дві держави, буде створена зона вільна він наземних військових навчань і артилерійських стрільб.

Для запобігання зіткнень повітряних суден документ передбачає створення польотної зони. Сторони скоротять кількість прикордонних постів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА