06:53 22.09.2018

Ситуація на тимчасово окупованих територіях України стане темою обговорення на 73-й сесії ГА ООН

2 хв читати
Ситуація на тимчасово окупованих територіях України стане темою обговорення на 73-й сесії ГА ООН

Президент України Петро Порошенко повідомив про внесення до порядку денного Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй пункту про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України.

"На виконання мого доручення успішно проведено роботу щодо внесення до порядку денного 73-ї сесії ГА ООН нового пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України" – йдеться в повідомленні на офіційній сторінці П.Порошенка в соцмережі "Фейсбук" у п'ятницю ввечері.

"Це дасть змогу крізь шквал дезінформації донести до світової спільноти правду про трагічні наслідки окупації РФ Криму і триваючої агресії на Донбасі" – підсумував президент України.

Як зазначено на сторінці постійного представництва України при ООН у "Фейсбуці", таке рішення було ухвалено більшістю: "за" – 68, "проти" – 13. При цьому проти внесення до порядку денного пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України" виступили: Вірменія, Білорусь, Бурунді, Куба, Іран, Казахстан, М'янма, Нікарагуа, Філіппіни, Росія, Судан, Сирія і Венесуела.

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко зазначив, що є "чіткий сигнал від держав-членів ООН щодо підтримки позиції України про мирне врегулювання конфлікту з Росією". "Продовження зневаги Росією Статуту ООН неминуче призведе до цілковитої ізоляції", – упевнений він.

За словами В.Єльченка, внесення цього пункту дасть змогу більш ефективно використовувати інструменти ООН у контексті зусиль з протидії російській збройній агресії та прискорення деокупації АР Крим та м. Севастополь, а також окремих районів Донецької та Луганської областей.

"Плануємо ініціювати розгляд ситуації на тимчасово окупованих українських територіях у всіх його вимірах, зокрема в політичному, питанні безпеки, гуманітарному, економічному, соціальному, правозахисному, гендерному та інших. Рішення Генасамблеї закладає фундамент для результативного візиту делегації на чолі з президентом України в штаб-квартиру ООН наступного тижня", – зазначив постпред України при ООН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА