19:56 22.09.2018

Порошенко про санкції: Росія платить високу економічну ціну за свою агресію

2 хв читати

Росія платить високу економічну ціну за свою агресію, а без санкцій "Путін не займався б Нормандським процесом, покликаним знайти мирне вирішення", заявляє президент України Петро Порошенко.

Як повідомляє прес-служба глави держави в суботу, в інтерв'ю німецькій газеті Rheinische Post П.Порошенко сказав: "Санкції - єдиний несиловий інструмент, який ми маємо в розпорядженні, щоб у такій ситуації чинити тиск на агресора. При цьому взагалі не йдеться про покарання Росії. Мета полягає в тому, щоб утримувати Путіна за столом переговорів. І в цьому сенсі санкції дуже дієві".

"Повірте, без них Путін не займався б Нормандським процесом, покликаним знайти мирне вирішення. Зараз Росія платить високу економічну ціну за свою агресивну зовнішню політику, і популярність Путіна через це теж постраждала", - зазначив президент України.

П.Порошенко додав: "Росіянам вже давно позбулися войовничої ейфорії, яка панувала в першу чергу, в результаті анексії Криму. Сьогодні багато хто питає: а чого це нам варто?".

Президент України також прокоментував дискусії серед європейських урядів про можливість якомога швидше скасувати санкції, зокрема дискусії в уряді Італії. "На це Путін з самого початку робив ставку: що єдина позиція європейців в цьому питанні потерпить крах. Він сподівався, що Франція після президентських виборів 2017 під впливом право-популістського Національного фронту здасть позиції в питанні санкцій - даремно. Потім він поставив на зростання позицій АДГ в Німеччині (партія "Альтернатива для Німеччини" - ІФ) і завершення каденції Ангели Меркель, щоб нарешті позбутися від санкцій", - сказав П.Порошенко.

"Досі розрахунки Путіна не спрацьовували. Європа зберегла єдність, і за це ми безмежно вдячні нашим європейським друзям", - підкреслив президент України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА