10:45 24.09.2018

Берлусконі висловив бажання брати участь у виборах до Європарламенту

2 хв читати
Берлусконі висловив бажання брати участь у виборах до Європарламенту

Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі заявив про те, що він розглядає можливість участі у виборах до Європарламенту, передає в понеділок агентство АНСА.

"Я думаю про те, щоб балотуватися на виборах до Європарламенту. Мене всі про це просять", - сказав С.Берлусконі, перебуваючи в італійській комуні Фьюджи.

"Якщо ми хочемо врятувати Італію, потрібно робити серйозні вчинки", - додав він.

Також на заході в комуні Фьюджи, організованому головою Європарламенту Антоніо Таяні, С.Берлусконі виступив з критикою на адресу чинного уряду Італії.

"Цей уряд, і особливо" П'ять зірок "- вороги свободи", - заявив С.Берлусконі.

"Є дві команди, одна - це" Ліга ", у якій програма на 95% написана нами. І інша, "П'ять зірок", яка виявилася гіршою, ніж ми уявляли, гіршою, ніж ліві, ворог підприємств та інфраструктури, прибічник націоналізації" , - додав він.

На виборах в Італії в березні цього року, віце-прем'єр Італії і лідер партії "Ліга" Маттео Сальвіні виступав з партією "Вперед, Італія" С.Берлусконі в єдиній коаліції, проте пізніше М.Сальвіні сформував уряд з лідером критикованого С. Берлусконі руху "П'ять зірок" Луїджі ді Майо.

У травні міланський суд дозволив С.Берлусконі балотуватися на виборах. С.Берлусконі кілька років тому був позбавлений цього права після того, як був визнаний винним у фінансових махінаціях. Через це він не міг брати участі у парламентських виборах, що відбулися цього року в Італії в березні.

Вибори до Європарламенту відбудуться наприкінці травня 2019 року. На європейському рівні партія "Вперед, Італія" традиційно входила до правоцентристської "Європейської народної партії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА