17:05 25.09.2018

Аваков: У проекті держбюджету-2019 закладено підвищення зарплат рядового складу відомств, що входять до МВС, на 30%

2 хв читати
Аваков: У проекті держбюджету-2019 закладено підвищення зарплат рядового складу відомств, що входять до МВС, на 30%

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що МВС працює над додатковою програмою соціальної підтримки правоохоронців, зокрема поліцейських, гвардійців, прикордонників та рятувальників, і розповів про закладене в проекті держбюджету на 2019 рік підвищення заробітних плат рядових співробітників служб і відомств, що входять до міністерства.

"У проекті держбюджету ми заклали підвищення заробітної плати для рядового складу на 30%, а для деяких підрозділів навіть удвічі. Окрім цього, ми працюємо над додатковою програмою соціального забезпечення. Це мотивуватиме особовий склад", - сказав А.Аваков у вівторок під час робочої поїздки до Чернігівської області, повідомляє прес-служба МВС України.

Міністр також повідомив, що найближчим часом планується змінити критерії оцінки роботи поліцейського.

"У пріоритеті буде рівень довіри суспільства до правоохоронців. Другий індикатор - рівень розкриття злочинів. Якщо вам довіряє населення вашого регіону, значить, ви працюєте правильно. Я прошу вас тримати постійний контакт із реальним громадянським суспільством", - зазначив А.Аваков.

Глава МВС наголосив, що кожен поліцейський - частина великого проекту реформи правоохоронного сектору.

"Ми змінюємо ментальність, підходи, методи та кадрове оснащення. У нас цей процес ускладнюється тим, що ми живемо в пострадянській країні з перехідною економікою і з агресією з боку РФ. Ми повинні однією рукою тримати оборону від зовнішнього агресора та кримінального світу, а іншою створювати умови тут, усередині країни, аби стати сильнішими", - сказав він.

А.Аваков зазначив, що нині на розгляді парламенту перебуває законопроект про кримінальні проступки, який значно полегшить роботу слідчих.

"Думаю, що найближчим часом Верховна Рада зможе проголосувати закон про кримінальні проступки, який допоможе роботі слідчих. Сподіваюсь, що до нового року закон набуде чинності. Це значно полегшить роботу слідства і дасть йому можливість сконцентруватися на серйозніших справах", - наголосив міністр.

У повідомленні зазначено, що під час поїздки глави МВС до Чернігівської області Ніжинському відділу поліції ГУ Нацполіції в області було передано три поліцейські автомобілі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА