19:43 25.09.2018

США вводять з 26 вересня санкції щодо 12 російських компаній

2 хв читати
США вводять з 26 вересня санкції щодо 12 російських компаній

Міністерство торгівлі США у вівторок розмістило у Федеральному реєстрі документ про внесення низки компаній до списків на перегляд ліцензій у зв'язку з "діяльністю, що суперечить інтересам США".

До списку компаній, для яких вводяться обмеження в торгівлі, додано 12 російських юридичних осіб, дії яких, як вважає американський уряд, суперечать інтересам національної безпеки та інтересам зовнішньої політики Сполучених Штатів.

У документі зазначено, що ці зміни набудуть чинності з дня публікації, яка очікується 26 вересня.

У новому списку опинилися Науково-дослідний інститут "Вектор" (входить до "Ростех"), ПАТ "Інформаційні технології та комунікаційні системи" ("Інфотекс"), "Сайрус Системс", ФГУП Науково-виробниче підприємство (НПП) "Гамма", що працюють у сфері зв'язку та захисту інформації які, на думку американської влади, сприяли протиправній діяльності російських хакерів.

Також під санкції підпадають ТОВ "Дайвтехносервіс" з Санкт-Петербурга і Науково-виробниче підприємство підводних технологій "Океанос" за поставку та обслуговування обладнання для ВМФ Росії.

Санкції поширюються також на Ульянівський "Аерокомпозит", Обнінське науково-виробниче підприємство "Технологія" (входить до "Ростех"), ПАТ "Авіадвигун", ПАТ Науково-виробнича корпорація "Системи прецизійного приладобудування", воронезький НДІ "Вега" - за підтримку російської військової аерокосмічної промисловості.

Згідно з документом, ліцензії всіх цих компаній переглядатимуть. Міністерство торгівлі введе додаткові вимоги та обмеження для ліцензування цих компаній, зокрема й експортні, реекспортні та трансферні операції щодо цих юридичних осіб.

Окрім російських компаній, до цих списки були додані юридичні особи з Білорусі, Ірану, Сінгапуру, ОАЕ і Гонконгу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА