12:42 26.09.2018

До ВР можуть пройти вісім партій - соцопитування КМІС

2 хв читати
До ВР можуть пройти вісім партій - соцопитування КМІС

Вісім політичних партій можуть пройти до нового складу Верховної Ради, подолавши 5-відсотковий бар'єр на парламентських виборах, свідчать дані опитування "Рейтинг підтримки партій і політичних лідерів: вересень 2018 року", проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у вересні поточного року.

Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися наприкінці вересня, то з тих громадян України віком від 18 років, які вже визначилися з вибором і мають намір брати участь у голосуванні, 19,6% проголосували б за партію "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", 11,2% - за партію "Блок Петра Порошенка", 10,1% - за партію "Опозиційний блок", 9,3% - за партію "За життя" Вадима РабІновича, 9,3% - за партію "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, 8,2% - за партію "Слуга народу" Володимира Зеленського, 8,1% - за Радикальну партію Олега Ляшка, 7,9% - за партію "Блок Святослава Вакарчука".

Згідно з результатами соцопитування, також шанси подолати 5-відсотковий прохідний бар'єр мають партії "Об'єднання "Самопоміч" та Всеукраїнське об'єднання "Свобода", за які проголосували б 4,1% і 3,5% респондентів відповідно. За інші партії разом узяті мають намір проголосувати ще 8,6% опитаних, що визначилися з вибором.

Крім того, із загальної кількості респондентів 6% заявили, що викреслили б усі партії або зіпсували б бюлетень, 14,4% не мають наміру брати участь у голосуванні, 31,7% не визначилися, за кого голосувати, і ще 1% відмовилися відповідати на запитання.

Опитування здійснювалося 8-23 вересня методом особистого інтерв'ю серед 2 тис. 26 респондентів, що проживають у 110 населених пунктах усіх регіонів України, окрім АР Крим і непідконтрольних районах Луганської та Донецької областей, за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА