14:30 26.09.2018

Геращенко: Ми вкотре закликали європейських і американських партнерів посилити тиск на Кремль у питанні звільнення заручників

2 хв читати
Геращенко: Ми вкотре закликали європейських і американських партнерів посилити тиск на Кремль у питанні звільнення заручників

Українська сторона знову закликала своїх європейських та американських партнерів із проханням посилити тиск на РФ у питанні звільнення заручників, заявляє перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, яка наразі перебуває в Нью-Йорку на 73-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

"На полях Генасамблеї ООН президент Порошенко провів кілька двосторонніх зустрічей, зокрема з президентом Європейської Ради Д.Туском, своїм словацьким колегою Кіскою, спецпредставником США з питань України К.Волкером. Ключова тема всіх зустрічей - безпекова й гуманітарна ситуація на Донбасі, перспективи введення миротворчої місії. Президент іще раз наголосив, що місія має працювати на всій окупованій території, з широким мандатом тимчасової адміністрації, партнери України поділяють цю позицію", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Вона також повідомила, що Петро Порошенко і вся українська делегація звернулися до своїх європейських та американських партнерів із проханням посилити тиск на Кремль у питанні звільнення заручників. "Особливе занепокоєння викликає здоров'я українських політв'язнів О.Сенцова, В.Балуха, які голодують довгі місяці", - зазначила перший віце-прем'єр.

"Ще одне питання, що порушували наші друзі на зустрічах, - це пролонгація закону про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО. Очевидно, що Кремль задіє всі свої лобістські ресурси та сили, аби реалізувати сценарій пом‘якшення чи зняття санкцій. Пролонгація закону, яка матиме технічний характер, посилить аргументи й інструментарій і українських дипломатів, і наших партнерів", - зазначила І.Геращенко.

Перший заступник голови Верховної Ради зазначила, що ніякі особливості самоврядування на Донбасі не можливі без деокупації, виведення військ, роззброєння, закриття кордону, а поки що до цього дуже далеко через "повний деструктив Москви".

І.Геращенко також повідомила, що у вівторок П.Порошенко мав низку важливих неформальних бесід під час офіційних заходів, зокрема з американськими та європейськими високопосадовцями. Теми цих бесід - підтримка України у відновленні територіальної цілісності та суверенітету, підтримка українського сектора безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА