20:46 26.09.2018

Комітет Сенату США підтримав проект резолюції про визнання голодомору геноцидом українського народу

1 хв читати
Комітет Сенату США підтримав проект резолюції про визнання голодомору геноцидом українського народу

Комітет з іноземних відносин Сенату США затвердив проект резолюції, в якій голодомор 1932-1933 років визнано геноцидом українського народу, повідомляє посольство України в США.

"Проект резолюції засуджує систематичні порушення прав людини, у тому числі права на самовизначення та свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу. Висловлюються найглибші співчуття жертвам, що пережили голодомор, та їхнім родинам, а також міститься заклик до поширення інформації з метою підвищення обізнаності у світі про штучну природу цієї трагедії", - йдеться в повідомленні українського посольства на сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За інформацією посольства, резолюцію, співавторами якої є понад 20 сенаторів, представила 14 березня 2018 року група сенаторів від Республіканської та Демократичної партій на чолі зі співголовами групи дружби з Україною в Сенаті США Робертом Портманом та Річардом Дурбіним.

Прес-секретар президента України Святослав Цеголко, коментуючи рішення комітету на своїй сторінці в соцмережі Facebook, назвав це "ще одним прикладом стратегічного партнерства України та США".

Напередодні глава Української держави Петро Порошенко подякував українській громаді в США за зусилля в питанні визнання голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. "Ми не зупинимось, і зараз ми чекаємо на рівні комітету Конгресу рішення Конгресу Сполучених Штатів Америки про визнання голодомору геноцидом", - сказав президент.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА