21:05 26.09.2018

Україна з міжнародними партнерами внесе в ООН проект резолюції про миротворців на Донбасі

1 хв читати
Україна з міжнародними партнерами внесе в ООН проект резолюції про миротворців на Донбасі

Україна спільно з міжнародними партнерами (США, Францією та Німеччиною) готується внести на голосування Ради безпеки ООН проект резолюції про миротворчу місію ООН на Донбасі, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Резолюцію підготовлено дуже давно. У нас є домовленість із нашими друзями - Сполученими Штатами, Німеччиною та Францією... Ми внесемо спільну резолюцію... Це буде резолюція від усіх нас. Для цього треба далі тиснути на Росію, оскільки зараз вона намагається відбиватися руками і ногами від будь-якої справжньої миротворчої операції", - сказав П.Клімкін під час підходу до журналістів після зустрічі з угорським колегою Петером Сіярто в штаб-квартирі ООН, відповідаючи на відповідне запитання.

За його словами, на зустрічах із міжнародними партнерами він пояснював важливість мати не лише військовий компонент миротворчої місії на Донбасі, а й міжнародну адміністрацію та поліцейський компонент, "інакше Росія і далі намагатиметься керувати окупованими територіями, і вся ідея російської так званої миротворчої операції, фейкової миротворчої операції - це розпочати процес регіоналізації та федералізації України".

"Ми можемо багато зробити для наших громадян - жителів окупованого Донбасу, але ми можемо це зробити лише під час реальної деокупації, під міжнародним контролем після деокупації, а не зараз", - пояснив глава МЗС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА