16:02 27.09.2018

Парубій передав на підпис Порошенку закон "маски-шоу стоп-2"

2 хв читати
Парубій передав на підпис Порошенку закон "маски-шоу стоп-2"

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про вдосконалення дотримання прав учасників кримінального провадження від неправомірних дій сторони слідства (№8490) і направив нього на підпис президенту України Петру Порошенку.

"Сьогодні підписав і передав на підпис президенту Порошенку так званий закон "маски-шоу стоп-2" №8490. Переконаний, що цей закон - це реальний інструмент для захисту чесного бізнесу", - написав А.Парубій на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у четвер.

"Думаю, що після ухвалення цього закону значно покращиться інвестиційний клімат в Україні", - додав він.

Згідно з законодавством, тепер президент України має або підписати цей закон, і тоді документ набуде чинності, або повернути його до парламенту зі своїми пропозиціями (ветувати).

Як повідомлялося, 18 вересня 2018 року Верховна Рада підтримала в цілому законопроект про вдосконалення дотримання прав учасників кримінального провадження від неправомірних дій з боку слідства.

"Суть цього закону - дати можливість чесному громадянину та підприємцю захиститися від свавілля слідчого, який порушує закон, дати можливість підприємцю подати скаргу до суду, якщо слідчий порушить повторно кримінальну справу за тією ж фабулою", - уточнив міністр юстиції Павло Петренко, представляючи законопроект у Верховній Раді.

За його словами, закон дає можливість оскаржити неправомірну бездіяльність слідчого органу, якщо справа розглядається більше ніж один рік або 18 місяців, а також дає змогу підприємцю або громадянину вимагати відшкодування збитків персонально зі слідчого і прокурора, які допустили порушення, проводячи незаконні обшуки або порушення під час слідчих дій.

На думку П.Петренка, цей документ надасть додатковий інструмент захисту громадянам від неправомірного втручання у їхню підприємницьку діяльність, дасть сигнал інвесторам, що Україна стає територією комфорту для підприємців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА