20:24 27.09.2018

США не можуть бути посередниками на палестино-ізраїльських переговорах

2 хв читати
США не можуть бути посередниками на палестино-ізраїльських переговорах

Голова адміністрації палестинської автономії Махмуд Аббас у четвер заявив, що США втратили довіру і не можуть бути посередниками в переговорах між Палестиною та Ізраїлем.

"Ми уклали угоди з адміністрацією США, і адміністрація США не виконує ці угоди, в той же час ми дотримуємося взятих на себе зобов'язань. Єдине посередництво, яке ми не зможемо прийняти в цьому мирному процесі - це посередництво США", - сказав палестинський лідер, виступаючи на Генасамблеї ООН.

"Адміністрація США втратила довіру в силу своїх недавніх рішень", - підкреслив він.

М.Аббас закликав адміністрацію США і президента Дональда Трампа відмовитися від рішень щодо Єрусалима для нормалізації відносин.

"Палестинці завжди брали участь в різних ініціативах, що вживаються міжнародним співтовариством, які були спрямовані на досягнення мирного вирішення між нами і ізраїльтянами, в тому числі і в ініціативі, визнаній РБ ООН в резолюції 1515 в 2003 році (йдеться про принцип двох держав - ІФ) ", - сказав М.Аббас.

"Ми чекали мирних ініціатив від Д. Трампа, але були шоковані його рішеннями і діями, які повністю суперечать зобов'язанням його адміністрації прагнути до мирного процесу (в рамках ізраїльсько-палестинської проблеми - ІФ)", - зазначив він.

За словами М.Аббаса, "Д.Трамп оголосив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю", після чого послідували переговори низки країн стосовно перенесення їх дипломатичних представництв з Тель-Авіва до Єрусалима.

У резолюції 1515 РБ ООН, прийнятій в 2003 році, було встановлено, що ООН "знову підтверджує своє бачення регіону як місця, де дві держави - Ізраїль і Палестина - живуть пліч-о-пліч в межах безпечних і визнаних кордонів".

У травні 2018 року Д.Трамп прийняв рішення про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю, що викликало гостру критику багатьох мусульманських країн, і особливо - жителів Палестини, які вважають Східний Єрусалим своєю столицею.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА