21:21 27.09.2018

Нетаньяху заявив, що Ізраїль протистоятиме Ірану "завжди і скрізь"

2 хв читати

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль буде "завжди і скрізь", особливо в близькосхідному регіоні, протистояти Ірану.

"Ізраїль зробить усе, що необхідно, щоб захистити себе від іранської агресії. Ми будемо протистояти вам у Сирії, ми будемо протистояти вам у Лівані, ми будемо протистояти вам в Іраку, ми будемо протистояти вам завжди і скрізь для того, щоб захистити нашу державу і наш народ", - сказав він у четвер на засіданні Генасамблеї ООН.

"Ізраїль ніколи не дозволить режиму, який закликає до нашого знищення, розробляти ядерну зброю. Ні зараз, ні через десять років - ніколи", - підкреслив ізраїльський прем'єр.

Б Нетаньяху заявив, що Іран розробляє ядерну зброю на двох секретних об'єктах в Тегерані.

"Я вирішив представити сьогодні дещо, чим ми поділилися з МАГАТЕ і іншими розвідувальними службами. Про це не було сказано раніше публічно. Сьогодні я кажу про це вперше: у Ірана є другий секретний об'єкт в Тегерані", - сказав Б.Нетаньяху.

Ізраїльський прем'єр надав присутнім фото-свідчення із зображенням двох об'єктів і заявив, що "на території секретного об'єкта знаходиться велика кількість обладнання і матеріалів, які використовуються для розробки Іраном ядерної зброї".

"Раніше цього року Ізраїль розкрив брехню Ірану: в лютому Ізраїль зміг отримати доступ до іранських секретних архівів. Ми придбали понад 100 тис. документів і відеозаписів, які зберігалися в будівлях в центрі Тегерана, які зовні не представляли собою нічого незвичайного", - сказав ізраїльський прем'єр.

За словами Б.Нетаньяху, в травні він представив світовій спільноті дані, які були отримані на підставі тих документів: йшлося про плани розробки Іраном ядерної зброї.

При цьому Б.Нетаньяху зазначив, що "лише Ізраїль дійсно бореться з розробкою Іраном ядерної зброї", оскільки це загрожує ізраїльському майбутньому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА