08:01 29.09.2018

Порошенко і стратегічний радник від країн НАТО Абізейд обговорили шляхи нарощування допомоги ЗС України з боку США

2 хв читати
Порошенко і стратегічний радник від країн НАТО Абізейд обговорили шляхи нарощування допомоги ЗС України з боку США

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі зі стратегічним радником Міноборони України від США генералом у відставці Джоном Абізейдом (англ.John Philip Abizaid) обговорив подальші шляхи посилення допомоги з боку США з урахуванням існуючих загроз і потреб Збройних сил України (ЗСУ).

"Глава держави обговорив з американським генералом подальші шляхи посилення допомоги в сфері безпеки Україні з боку США з урахуванням існуючих загроз і насущних потреб Збройних сил України", - повідомляє в п'ятницю ввечері прес-служба президента України.

П.Порошенко також висловив вдячність американській стороні за підтримку в створенні сучасної української армії, яка здатна ефективно протистояти російським військам на Донбасі.

"Було відзначено важливе значення діяльності групи іноземних радників, яку очолює Джон Абізейд, для посилення оборонних можливостей України та реформування сектора безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО", - йдеться в інформації.

Дж.Абізейд високо оцінив нову українську армію і існуючий рівень взаємодії в оборонній сфері. "Він також висловив упевненість у подальшому поглибленні відповідного українсько-американського співробітництва", - повідомили в прес-службі.

Як повідомлялося, у вересні 2016 року Міністерство оборони України повідомило, що на його прохання Велика Британія і США направили радників високого рівня для допомоги в сфері реформування оборонного відомства. Від США радником виступає 4-х зірковий генерал Джон Абізейд.

Джон Філіп Абізейд - 4-х зірковий генерал армії США у відставці. З 2003 до 2007 року генерал Дж.Абізейд обіймав посаду командувача Центрального командування ВС США. 1 травня 2007 року пішов у відставку після 34 років служби в армії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА