15:38 01.10.2018

Тиск на Росію, зокрема санкції, потрібно зберігати - Олланд

1 хв читати
Тиск на Росію, зокрема санкції, потрібно зберігати - Олланд

Президент України Петро Порошенко на зустрічі в Києві подякував колишньому президенту Франції Франсуа Олланду за роль у введенні санкцій проти РФ. Ф.Олланд зазначив, що списку санкцій тиск щодо Росії потрібно зберігати.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, П.Порошенко висловив подяку за те, що саме в Нормандії був ініційований "Нормандський формат", а також за рішення Ф.Олланда припинити бізнес із постачання кораблів типу "Містраль" Росії у зв'язку з незаконною анексією Криму і агресією проти України на сході країни.

У свою чергу, екс-президент Франції зазначив, що з початку "Нормандського формату" відбулося багато зустрічей і телефонних розмов. За його словами, він підтримує всі зусилля і політику, спрямовану на доведення і втілення в життя Мінських угод.

"По-перше, Європейський Союз і надалі має підтримувати Україну. По-друге, тиск на Росію слід зберігати, зокрема й санкції", - цитує Ф.Олланда прес-служба президента України.

Він також зазначив, що за рішення стосовно "Містраля" його критикували у Франції. "Але це був необхідний сигнал, який я мав був тобі надіслати, щоб поставити Росію перед необхідністю бути відповідальною. Ми не могли підтримати країну в той час, коли вона вдається до агресії", - наголосив колишній президент Франції.

Як повідомлялося, 1 жовтня П.Порошенко нагородив Ф.Олланда орденом Свободи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА