12:11 02.10.2018

ВР має намір спростити порядок надання громадянства України іноземцям - воїнам АТО

2 хв читати
ВР має намір спростити порядок надання громадянства України іноземцям - воїнам АТО

Верховна Рада має намір спростити порядок надання громадянства України іноземцям та особам без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та суверенітету України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідний законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, що стосуються правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України" (№3433) у першому читанні проголосували 252 народних депутати на пленарному засіданні у вівторок.

Законопроект пропонує внести зміни до законів України про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, і про громадянство України, щоб врегулювати питання про визнання іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності України, такими які перебувають на українській території на законних підставах, і надати їм спрощений порядок отримання громадянства.

Законопроект також передбачає спрощену видачу таким особам посвідки на тимчасове проживання в Україні на термін участі в захисті територіальної цілісності та недоторканності України.

Раніше цього самого дня біля будівлі Верховної Ради вкотре стартувала акція на підтримку іноземних громадян, які брали участь в антитерористичній операції на Донбасі. Близько 500 активістів партії "Національний корпус" та організації "Національні дружини", а також кілька десятків активістів партії "ВО "Свобода" прийшли до будівлі парламенту з вимогою ухвалити законопроект, який передбачає спрощену процедуру отримання українського громадянства для воїнів АТО - іноземців, мораторій на видачу ветеранів війни іноземним державам (зокрема Росії) і міграційну амністію.

Як повідомлялося, 20 вересня біля будівлі ВР уже відбувалася акція на підтримку спрощеної процедури отримання громадянства для іноземців - воїнів АТО, під час якої учасники мітингу спробували прорвати кордон правоохоронців, унаслідок чого один поліцейський дістав травм.

Пізніше учасники акції за врегулювання статусу добровольців-іноземців прикували себе наручниками до огорожі поблизу адміністрації президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА