12:30 02.10.2018

Геращенко: Сенцов - політв'язень, а мета "вкидів" спецслужб РФ про нібито його обмін на мафіозі або шпигунів - підняти ціну переговорів

3 хв читати
Геращенко: Сенцов - політв'язень, а мета "вкидів" спецслужб РФ про нібито його обмін на мафіозі або шпигунів - підняти ціну переговорів

Поява у т. зв. ліберальних російських ЗМІ недостовірних і спекулятивних матеріалів про долю ув'язненого через політичні мотиви в Російській Федерації українського режисера Олега Сенцова є інформаційною спецоперацією російських спецслужб, спрямованою і на підвищення ціни переговорів про звільнення політв'язня, і на дискредитацію таких ЗМІ в Росії, переконана перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Уже не вперше недостовірні та спекулятивні вкидання про долю Олега Сенцова та інших бранців Кремля робляться через так звані російські ліберальні ЗМІ... Мене вже давно не дивує, що такі брудні інформаційні спецоперації запускаються через так звані ліберальні російські медіа, бо мета спецслужб тут очевидна: підняти ставку, ціну переговорів, паралельно дискредитувати навіть ілюзію існування незалежних від Кремля медіа", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

У зв'язку з цим вона висловила переконання, що саме з цих причин відповідні чутки, які "не мають під собою жодної основи", запускаються саме так.

"Олег - політв‘язень, справа якого сфабрикована з самого початку до кінця, від першої до останньої літери. І очевидно, що говорити про обмін його на мафіозі, торговців зброєю і шпигунів - це тактика сомалійських піратів, торгівців людьми, на яких давно перетворився Кремль", - наголосила І.Геращенко.

Раніше російське видання "Новая газета" з посиланням на джерело повідомило, що головною умовою для повернення О.Сенцова на територію України є видача Росії її громадян, засуджених у США, В.Бута та К.Ярошенка, а також Марії Бутіної, котра перебуває під арештом.

1 жовтня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що російська сторона не ініціювала переговори щодо обміну О.Сенцова на засуджених у США громадян РФ В.Бута та К.Ярошенка.

"Якщо вони в якийсь момент захочуть (розпочати переговори щодо звільнення О.Сенцова - ІФ), поки що вони цього нікому, ні нам, ні американцям не говорили, звісно, я з ними розмовлятиму", - сказав він в ефірі одного з українських телеканалів.

Міністр додав, що для нього особисто прийнятний будь-який варіант звільнення режисера. "Якісь розмови зі США, що це буде через голову України, адже там так і сформульовано, - США так не робитимуть. Я обговорював на багатьох зустрічах у Нью-Йорку і питання політичних в'язнів, і питання звільнення заручників - це 100%", - наголосив глава МЗС.

П.Клімкін також висловив думку, що така інформація не випадкова. "Ідея така, щоб підняти ставки і знову почати торгуватися ... Кого мають на увазі? Це класичні злочинці. Ідея поставити їх на один щабель, порівняти Олега (політв'язень Олег Сенцов - ІФ) із невідомо ким, хто звичайний злочинець, і сказати, може, і він такий", - пояснив глава зовнішньополітичного відомства України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА