17:13 02.10.2018

Кучма завершує роботу представника України в ТКГ з врегулювання на Донбасі

2 хв читати
Кучма завершує роботу представника України в ТКГ з врегулювання на Донбасі

Кучма завершує роботу представника України в Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі - Оліфер

(уточнено 5-й абз.)

Київ. 2 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Другий президент України, представник країни в Тристороній контактній групі (ТКГ) Леонід Кучма припиняє роботу в ТКГ, повідомляє його прес-секретар Дарина Оліфер.

"На завершення сьогоднішньої роботи в Мінську Леонід Кучма подякував колегам із Тристоронньої контактної групи за спільну роботу. Таким чином підбито підсумок його роботи представника України в Тристоронній контактній групі", - написала вона на Facebook сторінці у вівторок.

Л.Кучма також висловив окрему подяку білоруській стороні за сприяння в організації переговорного процесу.

У свою чергу, спецпредставник ОБСЄ Мартін Зайдік від імені Тристоронньої контактної групи подякував Л.Кучмі за його внесок у Мінський процес, а також "за його мудрість і відданість своїй державі - Україні", які Л.Кучма проявив у Мінську.

Президент України Петро Порошенко призначив Л.Кучму представником України в ТКГ розпорядженням від 8 липня 2014 року. Відповідний документ було оприлюднено 2 лютого 2015 року.

За підсумками засідання ТКГ 2 жовтня Д.Оліфер зазначила, що українська сторона наполягає на проведенні розслідування трагічної загибелі дітей, які підірвалися на міні під тимчасово окупованою Горлівкою. За попередніми даними, вибуховий пристрій був міною направленої дії МОН-50.

Гуманітарна підгрупа продовжує працювати над звільненням утримуваних осіб.

У соціально-економічній підгрупі працюють над відновленням мобільного зв'язку. Крім того, залишається неврегульованою проблема повернення власності з ОРДЛО, як української (державної і приватної), так і належної іноземним компаніям. Зокрема, українська сторона не отримала відповіді на запитання про повернення рухомого складу ПАТ "Укрзалізниця".

Що стосується так званих "позачергових виборів" в ОРДЛО, то вони грубо порушують зобов'язання РФ як сторони Мінських домовленостей.

"Якщо вони будуть проведені, їхні результати не створюватимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ні Україною, ні світовим співтовариством. Волевиявлення на Донбасі може відбутися лише за Мінськими угодами - за українським законодавством, за участю українських політичних партій і ЗМІ, із дотриманням стандартів ОБСЄ, за моніторингу БДІПЛ, міжнародних спостерігачів. Україна залишається відданою мирному врегулюванню ситуації на Донбасі на основі Мінських домовленостей", - зазначено в повідомленні Д.Оліфер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА