20:30 02.10.2018

Парламент Вірменії прийняв закон, який ускладнює розпуск депутатського корпусу

2 хв читати
Парламент Вірменії прийняв закон, який ускладнює розпуск депутатського корпусу

Парламент Вірменії на позачерговому засіданні ввечері у вівторок проголосував за внесення змін до закону "Про регламент Національних Зборів", що ускладнюють розпуск вищого законодавчого органу країни.

Згідно з прийнятими поправками, якщо засідання парламенту не може бути проведено через відсутність кворуму або створюються перешкоди для участі в ньому депутатів, то пропонується призупинити засідання і продовжити після ліквідації перешкоджаючих обставин.

До голосування керівник парламентської фракції "Елк" Олена Назарян відібрала у депутатів мандати, щоб зірвати процес електронного голосування, однак рішенням керівництва законодавчого органу, депутати проголосували руками, передає кореспондент "Інтерфаксу".

У підсумку, закон підтримав 61 депутат (усього в парламенті 105 місць - ІФ), тепер його має підписати президент країни.

Перший віце-прем'єр Вірменії Арарат Мірзоян піддав критиці дане рішення, заявивши, що парламент перешкоджає безпеці і розвитку республіки.

"Чинний парламент не представляє народ. Він нелегітимний. Це створює конституційну кризу і перешкоджає безпеці і розвитку Вірменії", - написав А.Мірзоян на своїй сторінці в Facebook.

У партії прем'єра Нікола Пашиняна вважають, що поправки до закону "Про регламент Національних Зборів" спрямовані проти розпуску парламенту і проведення позачергових виборів.

Раніше він назвав депутатів, які підтримують цей законопроект, контрреволюціонерами і закликав своїх прихильників зібратися на мітинг біля будівлі парламенту.

У свою чергу віце-спікер Національних зборів, представник очолюваної екс-президентом Вірменії Сержем Саргсяном Республіканської партії Едуард Шармазанов вважає, що прем'єр-міністр Нікол Пашинян і його підлеглі втручаються в справи парламенту.

"Це пряме втручання у внутрішні справи парламенту. Ніхто не говорив, що позачергових виборів не буде. Вчора було розпочато процес переговорів. Але те, що відбувається сьогодні, - це втручання з боку прем'єра", - сказав Е.Шармазанов журналістам у вівторок.

Наразі біля будівлі парламенту зібралися кілька сотень людей. Там знаходиться також прем'єр Вірменії, який має намір виступити з промовою, передає кореспондент "Інтерфаксу".

Демонстранти заблокували всі входи і виходи до будівлі парламенту Вірменії.

Усередині будівлі знаходяться депутати і журналісти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА