22:11 02.10.2018

Пашинян обіцяє подати у відставку після вступу в силу указів про звільнення міністрів від "Дашнакцутюн" і "Процвітаючої Вірменії"

2 хв читати
Пашинян обіцяє подати у відставку після вступу в силу указів про звільнення міністрів від "Дашнакцутюн" і "Процвітаючої Вірменії"

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян подасть у відставку після того, як де-юре набудуть чинності його укази про звільнення з посад міністрів і губернаторів від партій "Дашнакцутюн" і "Процвітаюча Вірменія".

"Я подам у відставку, як тільки де-юре ці укази набудуть чинності. По-перше, щоб ніхто не думав, що я хапаюся за цю посаду", - сказав Н.Пашинян на мітингу в центрі Єревана у вівторок.

При цьому він зазначив, що після своєї відставки продовжить виконувати обов'язки прем'єра. "Так передбачено конституцією", - підкреслив Н.Пашинян.

Після його відставки протягом семи днів парламент має обрати нового прем'єра. "Якщо не обере нового прем'єра, то знову через сім днів парламент має обрати нового прем'єра. Якщо не вибере, то будуть проведені позачергові парламентські вибори. Але ми з народом зможемо не дозволити парламенту обрати нового прем'єра", - заявив Н.Пашинян.

Н.Пашинян у вівторок розпорядився підготувати укази про звільнення з посад усіх міністрів і губернаторів, які представляють партії "Процвітаюча Вірменія" і "Дашнакцутюн". "З цього моменту всі вони вважаються звільненими", - сказав Н.Пашинян на мітингу.

При цьому партія "Дашнакцутюн" раніше сама відкликала своїх міністрів з уряду Вірменії. "Враховуючи напружену ситуацію і атмосферу перешкод, партія "Дашнакцутюн" відкликає своїх членів з уряду", - повідомив представник верховного органу партії "Дашнакцутюн" Арсен Амбарцумян партійному телеканалу "Еркір медіа".

Загострення ситуації в Вірменії сталося після того, як парламент Вірменії на позачерговому засіданні ввечері у вівторок проголосував за прийняття законопроекту, що ускладнює розпуск вищого законодавчого органу країни.

Н.Пашинян назвав підтримуючих цей законопроект контрреволюціонерами і закликав своїх прихильників зібратися на мітинг біля будівлі парламенту.

Уряд Вірменії, в основному, сформовано представниками партії прем'єра "Цивільний договір" і блоку "Елк", сформованого партією прем'єра і двома іншими партіями.

Партії "Дашнакцутюн" належать портфелі міністра сільського господарства, міністра транспорту та інформаційних технологій і міністра економічного розвитку та інвестицій.

Партії "Процвітаюча Вірменія", яку очолює один з найбагатших людей Вірменії Гагік Царукян, належать портфелі міністра спорту і у справах молоді, МНС, міністра енергетичних інфраструктур і природних ресурсів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА