11:32 03.10.2018

Найближчим часом угорський консул у Береговому повернеться на батьківщину - Клімкін

2 хв читати
Найближчим часом угорський консул у Береговому повернеться на батьківщину - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін однозначно заявляє про намір вислати угорського консула в м. Береговому Закарпатської області через скандал навколо прийому українських громадян до громадянства Угорщини.

"Щодо конкретних дій угорського консула дискутувати потреби немає, тут слід чітко розставити крапки над i. І ми їх розставимо. Найближчими днями консул повернеться на батьківщину", - написав П.Клімкін у своїй статті, оприлюдненій на сайті "Європейська правда" в середу.

Міністр наголошує, що дії консула суперечать Віденській конвенції про консульські зносини, згідно з якою консульська установа виконує функції, "які не заборонені законами й правилами держави перебування або проти виконання яких держава перебування не має заперечень". "І пан консул, і його керівники в Будапешті прекрасно знали, що у нас є заперечення проти надання нашим громадянам другого громадянства, оскільки Конституція та законодавство України передбачають лише одне-єдине громадянство - українське. Те, що у нас не передбачено ні кримінальної, ні адміністративної відповідальності за подвійне громадянство, суті справи не змінює", - пише він.

Крім того, П.Клімкін зазначає, що роздаючи громадянство етнічним угорцям України, Угорщина "створює для них потенційні проблеми". "Наявність іншого громадянства може викликати цілком резонні запитання під час призначення на державні посади, особливо в силових відомствах України. Та й в будь-якому разі наявність двох громадянств у державі, яка визнає лише одне з них, неминуче приводить людину до конфлікту між її правами й обов'язками перед двома різними країнами, змушує приховувати правду й кривити душею", - наголошує міністр.

Також він прокоментував вимогу консульства в Береговому від одержувачів угорського громадянства приховувати цей факт від Української держави, й інструктаж, як маніпулювати паспортами двох країн під час перетину кордону. "Даруйте, але формування в Україні якогось "таємного товариства угорських громадян" - це створення якоїсь викривленої паралельної реальності, що не має нічого спільного ні із загальнолюдськими, ні з європейськими цінностями", - заявив глава відомства.

За словами П.Клімкіна, він докладно виклав українську позицію й аргументацію міністру закордонних справ Угорщини Петеру Сійярто під час зустрічі на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, проте, "на жаль, взаєморозуміння у, здавалося б, самоочевидній справі досягнуто не було".

Як повідомлялося, у своєму відеозверненні в понеділок увечері П.Клімкін заявив, що Угорщина має відкликати свого консула в Береговому до кінця поточного тижня, в іншому разі Україна вишле його сама.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА