10:53 04.10.2018

Продовження дії закону про особливий порядок самоврядування в ОРДЛО потрібне для консолідації міжнародної коаліції навколо України - Клімкін

2 хв читати
Продовження дії закону про особливий порядок самоврядування в ОРДЛО потрібне для консолідації міжнародної коаліції навколо України - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що ухвалення законопроекту про внесення змін до ст.1 закону України "Про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО)" (№9153) стане для міжнародних партнерів України додатковим стимулом, щоб домагатися деокупації українських земель.

"За великим рахунком позитивне голосування за закон потрібне не для Росії, і навіть не для окупованих територій Донбасу. Воно потрібне насамперед для консолідації міжнародної коаліції навколо України. Наші партнери мають бачити, що ми вірні своїм зобов'язанням і справді хочемо миру. І тоді закон стане для них додатковим стимулом, щоб домагатися деокупації наших земель під міжнародним контролем", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Що стосується Росії, то, за словами глави МЗС України, Москва "з великим задоволенням використовувала б відмову Києва від продовження закону в своїх пропагандистських маніпуляціях".

"У Кремлі сплять і бачать, як би їм знайти хоч якусь зачіпку, щоб домогтися скасування або ослаблення економічних санкцій. У нинішній складній ситуації це їхня найзаповітніша мрія", - наголосив міністр.

П.Клімкін вважає, що зробити такий "розкішний пас Росії" точно не відповідає інтересам України.

"Отже, маємо бути практичними та прагматичними, маємо, коли потрібно, стримувати свої емоції. Або не стримувати, і все-таки діяти у власних інтересах", - написав він.

Раніше цього самого дня народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз не виключила, що парламент у четвер розгляне президентський законопроект про внесення змін до ст.1 закону України "Про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО)" (№ 9153).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА