14:58 04.10.2018

Будапешт висилає українського консула у відповідь

2 хв читати
Будапешт висилає українського консула у відповідь

Міністерство закордонних справ Угорщини надало українському консулу 72 години для того, щоб покинути угорську територію, у відповідь на аналогічний крок Києва, повідомляє місцевий інтернет-ресурс HVG.hu.

"Україна продовжує загострювати конфлікт... Українського посла в Будапешті було поінформовано, що один із консулів, які тут працюють, має покинути Угорщину протягом 72 годин, це пропорційна відповідь", - наводить видання заяву глави МЗС Угорщини Петера Сіярто на прес-конференції в четвер у Будапешті.

Раніше цього дня послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню було вручено ноту про те, що консула Угорщини в м. Береговому Закарпатської області оголошено персоною нон грата і він має покинути територію України протягом 72 годин.

Як повідомлялося, 3 жовтня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна в четвер, 4 жовтня, направить ноту угорській стороні про необхідність покинути територію України консулу Угорщини в м. Береговому.

Раніше в українських ЗМІ з'явилася інформація про видачу паспортів Угорщини громадянам України на території консульства Угорщини в м. Береговому Закарпатської області, а також відповідне відео зі складанням присяги. Після складання присяги, в якій громадяни називають Угорщину своєю батьківщиною та зобов'язуються служити їй, співробітники дипустанови закликають їх приховувати від державних структур України факт набуття угорського громадянства.

Міністр закордонних справ України обговорив це питання з главою угорського зовнішньополітичного відомства П.Сіярто на полях Генасамблеї ООН у США. За словами П.Клімкіна, вони детально обговорили те, що відбувається в угорському консульстві в м. Береговому Закарпатської області, але П.Сіярто не погодився з позицією Києва щодо порушень із боку консула.

27 вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що СБУ розслідує кримінальне провадження за фактом отримання паспортів Угорщини громадянами України, а отримання подвійного громадянства спричиняє позбавлення громадянства України.

Кримінальне провадження з огляду на факти видачі громадянам України паспортів Угорщини у Береговому Закарпатської області розслідують за статтею про державну зраду. "Відомості внесено до ЄРДР за ч. 1 ст. 111 КК (державна зрада). Це попередня правова кваліфікація", - повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА