15:52 04.10.2018

Голова Держрезерву вважає обшук політичним тиском і не має наміру подавати у відставку

2 хв читати
Голова Держрезерву вважає обшук політичним тиском і не має наміру подавати у відставку

Голова Державного агентства резерву (Держрезерв) Вадим Мосійчук вважає проведений у нього вранці в четвер обшук політичним тиском і пов'язує його зі спробою ініціаторів таких дій отримати контроль над Держрезервом напередодні виборів для корупційних схем.

 

"Я не маю наміру подавати у відставку, я маю намір звернутися до генпрокурора, до голови Антикорупційного бюро, до прем'єр-міністра з проханням втрутитися та максимально висвітлювати будь-яку інформацію щодо дій прокуратури Києва", - сказав В.Мосійчук журналістам після обшуку.

"Сьогоднішнє безпідставне та політично мотивоване клопотання прокуратури Києва з обшуку у квартирі, миттєве вручення підозри, клопотання про домашній арешт та відсторонення від посади є підтвердженням (спроби - ІФ) відсторонення мене з посади і призначення своїх людей для корупційних схем", - зазначив голова Держрезерву.

Він повідомив, що минулого тижня "дуже швидко" відбувся конкурс на посаду першого заступника голови агентства, на якому переможцем було визнано Павла Котова - помічника голови фракції "БПП" Артура Герасимова, який свого часу був помічником народного депутата Степана Кубіва, нинішнього першого віце-прем'єра - глави МЕРТ.

В.Мосійчук не назвав конкретних замовників дій проти нього, які тривають уже понад два роки. Водночас він заявив, що знає їх і має намір довести незаконність їхніх дій у суді. Голова Держрезерву додав, що попереджав С.Кубіва про намір захищати свою репутацію будь-яким способом.

В.Мосійчук також відкинув обвинувачення Генпрокуратури в начебто завдані шкоди з огляду на переміщення на початку 2017 року зерна з елеватора з "50 км зони АТО" на елеватор у Черкаській області. За його словами, таке переміщення було викликане поганою роботою підприємства, яку нині з ініціативи голови Держрезерву розслідує НАБУ.

Як повідомлялося, вранці в четвер прокуратура Києва здійснила обшук квартири голови Держрезерву, а також вручила йому підозру. Засідання суду щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади очікується 4-5 жовтня.

Уряд України наприкінці листопада 2016 року за ініціативою С.Кубіва виніс попередження голові Держрезерву, а в 2018 році С.Кубів добився відкриття дисциплінарного провадження стосовно В.Мосійчука комісією з питань вищого корпусу державної служби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА