16:47 04.10.2018

Меру Черкас оголошено про підозру

3 хв читати
Меру Черкас оголошено про підозру

Міському голові Черкас у четвер оголошено про підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого частиною 1 статті 351 Кримінального кодексу (перешкоджання діяльності народного депутата та депутата місцевої ради), повідомила прес-служба обласної прокуратури.

За скоєння зазначеного правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на термін до 6 місяців, або обмеження волі на термін до 3 років.

Досудове розслідування з’ясувало, що міський голова Черкас, який, згідно з законодавством, очолює Черкаську міську раду, умисно, всупереч інтересам місцевого самоврядування, створив штучні перешкоди в роботі депутатів цього міськради.

Ідеться про те, що мер Черкас, хоч і підписав розпорядження про перенесення продовження роботи 56-го пленарного засідання 2-ї сесії міськради на ранок 23 серпня (про що були поінформовані всі депутати та структурні підрозділи міської ради), проте не продовжив роботу цього засідання.

"Замість цього, з метою створення перешкод у роботі депутатів Черкаської міської ради 22.08.2018, перебуваючи в м. Каневі, тобто не за місцем розташування територіальної громади Черкас та її жителів, не доводячи в установленому порядку до відома посадових осіб відділу з питань роботи Черкаської міської ради, депутатів і керівників структурних підрозділів ради, міський голова Черкас оголосив ... про розпорядження про скликання 57-го позачергового засідання 2-ї сесії Черкаської міської ради з розгляду галузевих і земельних питань о 15 годині 22.08.2018 у приміщенні музею імені Тараса Шевченка на Чернечій горі в м. Каневі", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Отже, мер Черкас не поінформував членів територіальної громади, представників ЗМІ й не повідомив у визначені законодавством терміни всім місцевим депутатам.

Міський голова, головуючи, провів позачергову сесію міськради, яка тривала близько 30 хвилин, тим самим "створив штучні перешкоди в роботі значної кількості депутатів, не забезпечивши їх присутність, а також позбавив останніх можливості реалізувати надані законом повноваження представляти на сесії Черкаської міської ради інтереси своїх виборців і відповідні партійні організації, приймати важливі для громади Черкас рішення, голосувати, вносити пропозиції, зміни та поправки до рішень".

У прокуратурі наголосили, що своїми діями підозрюваний усупереч інтересам місцевого самоврядування безпідставно порушив фундаментальне право гласності в діяльності територіальної громади під час проведення позачергової сесії.

Наразі в кримінальному провадженні тривають слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне й об'єктивне з'ясування всіх обставин, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Міським головою Черкас є Анатолій Бондаренко.

У свою чергу генпрокурор України Юрій Луценко написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що О.Бондаренко "під виглядом святкування зібрав" правильних "депутатів у Каневі, які зайшли до зали музею і проголосили себе сесією Черкаської міськради".

За інформацією генпрокурора, "понад 20 "неправильним" депутатам ніхто навіть не повідомив".

При цьому, як повідомив Ю.Луценко, під час оголошення підозри мер Черкас відмовився виходити з автомобіля, оформленого на його брата. "Так що маю відчуття, що це - не остання підозра цьому службовцю", - зазначив генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА