16:15 04.10.2018

Порошенко обговорив із представниками баптистських церков важливість донесення до світової спільноти правди про ситуацію на окупованому Донбасі

2 хв читати
Порошенко обговорив із представниками баптистських церков важливість донесення до світової спільноти правди про ситуацію на окупованому Донбасі

Президент України Петро Порошенко обговорив із представниками ради Європейської баптистської федерації важливість донесення до світової спільноти правди про ситуацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Як повідомляє в четвер прес-служба президента України, під час зустрічі П.Порошенко подякував представникам ради Європейської баптистської федерації за візит на схід України, де вони "мали можливість на власні очі побачити наслідки російської агресії", і за активну гуманітарну діяльність цієї організації.

Він також наголосив, що світова спільнота підтримує позицію України про введення миротворчої місії ООН на окуповані території, зокрема і на непідконтрольну Києву частину українсько-російського кордону.

"Ми розцінюємо ваш візит в Україну як візит солідарності та єдності з українським народом в дуже складні часи", - сказав П.Порошенко

Президент зазначив, що агресія Росії проти України призвела до численних жертв серед українських військових і мирного населення, серед яких є в тому числі невинно вбиті в 2014 році російськими бойовиками баптистські священики.

П.Порошенко наголосив на важливості донесення до світової спільноти правди про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України, про утиски, від яких страждають віряни на цих землях, та висловив сподівання на підтримку з боку ради Європейської баптистської федерації.

Глава Української держави також подякував за величезні зусилля, яких докладає ця організація для налагодження ефективної координації між християнськими церквами.

"Ми всіляко сприяємо налагодженню та поглибленню міжконфесійного порозуміння, опрацюванню ефективних механізмів його впровадження в суспільне життя", - зазначив П.Порошенко.

Водночас він наголосив, що Україна послідовно дотримується загальновизнаних міжнародним і вітчизняним законодавством принципів відокремлення церкви від держави та невтручання у внутрішні справи релігійних організацій.

У свою чергу президент Всесвітнього баптистського альянсу Пол Мсіза подякував президенту України за підтримку релігійних свобод українців. Він також наголосив на важливості святкування в Україні 500-річчя Реформації.

"Ми стоїмо поруч з українцями. Ми робимо все, щоб прийшов мир в Україну. Вчора ми відвідали лінію розмежування та бачили багато людей, серця яких розбиті, які живуть в страху. Ми молимося за них, молимося за мир в Україні", - сказав П.Мсіза.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА