17:03 04.10.2018

РНБО після звернення ВР проаналізує ситуацію і визначиться з санкціями проти "прокремлівських рупорів"

2 хв читати
РНБО після звернення ВР проаналізує ситуацію і визначиться з санкціями проти "прокремлівських рупорів"

Звернення Верховної Ради до Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) щодо запровадження санкцій проти компаній, які входять до структури власності телеканалів "112.Україна" і NewsOne, ця протидія російській пропаганді в українському інформпросторі, заявила представник президента України в парламенті, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко.

Як повідомляє в четвер прес-служба "БПП", І.Луценко зазначила, що ця постанова (№9157) була підтримана більшістю парламенту.

"Такі собі "russia today" по-українськи, які ведуть кремлівську пропаганду, які ганьблять Україну, які не визнають українських героїв, які перекривлюють ситуацію на Донбасі. Це та гібридна війна, яка проводиться Кремлем, і на яку викидаються величезні кошти, щоб підбурити суспільство і людей один проти одного", - зазначила І.Луценко.

За її словами, після ухвалення ВР цієї постанови РНБО має проаналізувати ситуацію і визначитися з відповідними санкціями "проти прокремлівських рупорів".

"РФ буде активізуватися щодо створення хаосу в Україні, щодо ведення інформаційної війни, особливо перед президентськими та парламентськими виборами. Нам готові допомогти міжнародні експерти, щоб протистояти гібридним проявам Кремля щодо дисбалансування ситуації в Україні", - зазначила депутат.

Тому, за її словами, українські депутати мають контролювати і захищати суверенітет України.

"Наше звернення до РНБО - це розуміння ситуації українців, підтримка курсу, який ми взяли на сьогодні. Тому було активне голосування за цю постанову", - нагадала І.Луценко.

Депутат повідомила, що РНБО заслухає Національну раду з питань телебачення і радіомовлення України та ухвалить відповідне рішення.

"Український народ вимагає контролювати це питання і розібратися з гібридними проявами російського втручання в безпекову ситуацію України", - зазначила вона.

Раніше цього дня Верховна Рада України ухвалила постанову про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) (проект №9157).

Згідно з додатком до постанови, санкції мають стосуватися ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Партнер ТВ" і ТОВ "Новини 24 години".

Згідно з інформацією на сайті телеканалів, остання в цьому переліку компанія - ТОВ "Новини 24 години" - зазначена в структурі власності каналу NewsOne, решта шість юридичних осіб зазначені в структурі власності телеканалу "112 Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА