17:50 04.10.2018

Порошенко схвалює затвердження Сенатом США резолюції про визнання Голодомору 1932-1933 геноцидом українського народу

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко вважає затвердження Сенатом США резолюції про визнання Голодомору 1932-1933 рр. геноцидом українського народу результатом посилення українсько-американського партнерства.

"Вітаю ухвалу Сенатом США резолюції про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Це ще один вагомий результат посилення українсько-американського стратегічного партнерства", - написав П.Порошенко на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Глава держави висловив сподівання, що таке рішення приймуть і інші країни світу, зокрема ЄС, і міжнародні організації, включно з ООН.

"Спогади про Голодомор – велика частина української політики національної пам’яті, яку ми неухильно впроваджуємо останні роки", - наголосив президент.

Як повідомлялося, сенат США затвердив резолюцію, яка визнає Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу, повідомляє посольство України в США.

"Сенат США одностайним рішенням ухвалив двопартійну резолюцію, яка стала першим в історії правовим актом Конгресу США, де голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу", - йдеться в повідомленні посольства у Facebook у четвер.

Так, до постановної частини документа внесено визнання Сенатом висновків урядової комісії США щодо голоду в Україні (від 22 квітня 1988) про те, що "Сталін та його оточення вчинили в 1932-1933 роках геноцид проти українців".

Крім того, резолюція також засуджує систематичні порушення прав людини, зокрема права на самовизначення та свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу, в ній висловлюються найглибші співчуття жертвам, що пережили голодомор, та їхнім сім'ям.

"Проект такої резолюції також затвердив комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США, наразі він очікує розгляду під час пленарного засідання", - зазначили в посольстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА