22:13 04.10.2018

Порошенко закликав країни ЄС визнати Голодомор геноцидом українського народу

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко закликав країни Європейського Союзу і міжнародні організації визнати Голодомор геноцидом українського народу.

"Закликаю країни ЄС і міжнародні організації наслідувати приклад США і визнати Голодомор актом геноциду українського народу", - написав глава держави на своєму акаунті в Твіттер у четвер увечері.

Також П.Порошенко зазначив, що обговорив це питання з міністром закордонних справ Словаччини Мирославом Лайчаком на зустрічі в Києві в четвер.

Як повідомлялося, сенат США прийняв резолюцію, яка визнає Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу, повідомляє посольство України в США.

"Сенат США одноголосним рішенням прийняв двопартійну резолюцію, яка стала першим в історії правовим актом Конгресу США, де Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу", - йдеться в повідомленні посольства в Фейсбук у четвер.

Так, в резолютивній частині документа включено визнання Сенатом висновків Урядової комісії США щодо голоду в Україні (від 22 квітня 1988) і про те, що "Сталін і його оточення вчинили в 1932-1933 роках геноцид проти українців".

Окрім того, резолюція також засуджує систематичні порушення прав людини, в тому числі права на самовизначення і свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу, а також висловлюються найглибші співчуття жертвам, які пережили Голодомор, і їхнім сім'ям.

"Проект подібної резолюції був також затверджений комітетом у закордонних справах Палати представників Конгресу США і зараз чекає на розгляд під час пленарного засідання", - відзначили в посольстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА